''KÜLLİYE'DE DANS İSTEMİYORUZ''

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ''KÜLLİYE'DE DANS İSTEMİYORUZ''
A
a

AK Parti Odunpazarı İlçe Kadın Kolları üyesi kadınlar, Odunpazarı Küliyesi’nde dans yapıldığı ve şehit cenazesi ardından konser verildiği gerekçesiyle külliye önünde protesto eylemi düzenledi.

Sütiş Eskişehir
            London Live'da muhteşem gece!
Ellerinde “Külliyede Tango İstemiyoruz” “Odunpazarı’nı Yönetemiyorsun” ve “Külliye’n Yalan” yazılı dövizler taşıyan kadınlar adına basın açıklamasını Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Esma Çakır yaptı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un, 19 Mayıs tarihinde Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit olan Eskişehirli asker Anıl Gül’ün şehadetinin hemen ertesi günü Odunpazarı meydanında konser verdiğini söyleyen Çakır, bu durumu eleştirdi.

CUMHURBAŞKANI’NI ELEŞTİRENLER ŞEHİTTEN SONRA KONSER DÜZENLEDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızının Kuran’ı Kerim tilavetiyle gerçekleştirilen nikah törenini günlerce eleştirenlerin, şehidin hemen arkasından konser programını gerçekleştirdiğini anlatan Çakır, “Herkes şehidimizin arkasından gözyaşı dökerken, bütün Eskişehir’in bütün annelerimizin gönlü sızlarken Kazım Kurt hiçbir şey olmamış gibi bu manevi ortamda büyük bir konser verdi. Bu konser yapılırken bu tedirginliği dile getirenlere de kulak tıkadılar. Bizler bugün burada şehidimizin acısını paylaşmak üzere sizlerle bir araya geldik. Meclis’te HDP’yi destekleyen CHP zihniyeti, şehidimize gösterdiği saygısızlıkla bir kere daha bunu ispatlamıştır. Ak Partili belediyemizin 10 yıl boyunca gösterdiği çalışmalarla yeniden örf ve adetlerine, geleneklerine ve ecdadımıza yakışır bir hale gelen bölgemiz, bugün CHP’li belediyenin elinde yeniden köhneleştirilmeye çalışılmaktadır” dedi.



Odunpazarı'ndaki 600 yıllık maneviyatın bozulması için ilk adımın Odunpazarı’nda Belediye Başkanı Kazım Kurt tarafından içkili bölge ilan edilmesiyle atıldığını öne süren Çakır, “Bugün kültüre değer verdiğini belirten Kazım Kurt, göreve geldiği ilk günlerde 75 Lira için bizim kültürümüze ait olan mehter takımını kaldırmıştır, bugün kültüre değer verdiğini söyleyerek 600 yıllık ecdadımızın emaneti olan Odunpazarı Külliyesinde tango ve dans adı altında milli ve manevi değerlerimize ihanet etmiştir. Sözde sanat adına, Odunpazarı'nın manevi iklimini kirleten bu zihniyetin sadece tabelalarında halkın adı geçiyor” şeklinde konuştu.

ÇAÇA, TANGO, HİNT VE MODERN DANS GÖSTERİLERİ İSTEMİYORUZ
Arasta’da, Atlıhan’da ve restorasyonu yapılmış sokaklarda ekmeğinin peşinde olan Eskişehir esnafının, Kazım Kurt yüzünden 2001’de yazar kasasını fırlatan esnafın durumuna geldiğini ifade eden Çakır şöyle devam etti: 
“Bugün yaptığımız eleştirilerden sonra bizi sanat düşmanı olarak lanse etmeye çalışacaklarını da biliyoruz. Ama milletimiz şunu da biliyor ki sanatın da sanatçının da gerçek destekçisi AK Parti'dir. Sanat adına milli ve manevi değerleri ayaklar altına aldırmayacak olanda yine AK Partidir. AK Parti’nin sözde değil özde halkçı olduğunu da en iyi milletimiz biliyor. 600 yıl önce Mimar Sinan’ın çırağı Çoban Mustafa Paşa tarafından yapılan ve bizim maneviyatımızı barındıran Kurşunlu Külliyesi içinde maneviyatımıza hakaret içerikli çaça, tango, hint ve modern dans gösterileri yapılmasını istemiyoruz. Ecdadımızın arkasından hayır dua eden Odunpazarı’nın gönül dünyasını inşa eden bu kadınlar, size bir daha bizim külliyemizde, bizim camimizde İtalya’nın, Fransa’nın, İspanya’nın kültürünü getirip, bizim kültürümüze dayatmanıza asla ve asla izin vermeyecek. Külliyede çaça, Külliyede tango, Külliyede Hint dansları istemiyoruz. Buradan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u uyarıyoruz. Bizler Ak gönüllü hanımlar olarak milli ve manevi değerlerimizi korumak adına çıktığımız bu yolda her zaman değerlerimizin arkasında duracağız. Ne pahasına olursa olsun bir daha Külliyede dansa, tangoya, çaçaya asla ama asla müsaade etmeyeceğiz.”
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Adı Külliye 31 Mayıs 2016 21:58

Külliye tarih kokuyor fakat bu dans gösterileri sahnelerde yapılsın burada olmaz. Külliye nin anlam ve mahiyeti kaybolur.

0 0 Cevap Yaz
HUlisi 30 Mayıs 2016 20:05

EDEP YAHUU Külliye Kültür bakanlıgına baglansın

1 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi