'Alpay Özalan bu yüzden'

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 'Alpay Özalan bu yüzden'
A
a

Kıraathane kavgası - Serdar Sarıdağ (Milliyet) - İngiltere Ligi, sadece  bana göre değil, Dünya'nın çoğunluğuna göre de en iyi lig

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Futbolunu geçtim yayın gelirleriyle de tartışılmaz bir üstünlüğü var. Kendim şahit oldum: Hazırlık maçlarında bile, stat görevlileri tek tip takım elbise giyiyor. Futbola o derece önem veriyorlar. Oraya gidecek olan yabancıların, belli kriterleri olmalı. Her önüne geleni almıyorlar. Bir zamanlar 5 sene Avrupa Kupaları'na gitmeme kararı alan Ada futbolu, şimdi öyle bir hale geldi ki, hiç bir ülke hızına yetişemiyor. Oranın lig sonuncusu, buradaki şampiyon takımın forvetini, parayı bastırarak alabiliyor.
 
İşte Robin Van Persie ve Oğuzhan böylesine kaliteli bir ligden ülkemize geldi. Fakat dün gördük ki, o kalite sahada hiç yoktu. İlk kim başlattı tartışmasına girmek istemiyorum. Bu anlamsız kayıkçı kavgasını ilk kim sonlandıracak diye bekliyordum ki, o beklentiler maalesef boşa çıktı. Gidin ikisine de sorun bakalım; geldikleri ligde değil böylesine bir kıraathane kavgasını, yapılacak olan fauller sonrası beş saniye bile yerde yatabilirler mi? Önce kendi tribünleri tepki gösterir. Anlamı: Kalkın yerden, futbolunuzu oynayın. İngiltere'deki seyirciler bilinçli çünkü. Futbolu çirkinleştiremiyorsun. Sadece tribünler değil sistem de izin vermiyor. Alpay'ın, Beckham ile yaşadığı anlamsız polemikleri hatırlayın. İşte o sistem Alpay'ı, Premier Lig'den çıkarmıştı.
 
Peki bu arkadaşlar niye orada öyle de burada böyleler? Bir kez daha söylüyorum: Oğuzhan mı yoksa Robin Van Persie mi haklı tartışmasına girmek istemiyorum. Çünkü sorun onlarda değil... Sorun sistemde. Sistem derken kimse futbolu yönetenleri suçladığımı sanmasın. Sorun, futbol kültürümüzde. İngiltere Ligi'nde hiç kimse, o adamı işe alırsan dekoderi iade ederim diyemez. İngiltere'de hiç bir taraftar, futbolcuların aile bireylerine kadar küfür edemez. İngiltere'de hiç bir muhabir, takip ettiği takımın atkısıyla maç seyredip, sosyal medyada amigoluk yapamaz. İngiltere'de, dışarıdan gelen yabancı oyuncuları, hiç kimse sömürge valisi geliyormuş gibi karşılamaz. İngiltere'de kırmızı kart gören oyuncu alkışlanmaz. Bunları yapan olursa da, sistem onu geri tükürüyor.
 
O nedenle dünkü derbide futbol adına konuşulacak bir şey bulamıyorum. Sahada yaşanacak çirkinliklerin bir daha olmamasını istiyorsak, önce bir futbol kültürü oluşturmalıyız. Bir Fenerbahçe maçında attığı golden sonra yaptığı sevinç nedeniyle Pascal Nouma ülke futbolunun dışına çıkarılmıştı. Doğru da yapılmıştı. Beşiktaşlılar bile, o dönemler Fransız oyuncuya tepki göstermişti. O zamanki futbol kültürümüz, çok sevdiğim Nouma'yı, sistemin dışına çıkarmıştı. Yapmamız gereken tek şey, İngiltere'deki gibi futbol kültürümüzü oluşturmak. Yoksa bu kıraathane kavgaları bitmek bilmeyecek. Olan maalesef futbolumuza oluyor. Yazık...
Kaynak : Milliyet
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi