'Fidel Sonrası Küba' etkinliği

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 'Fidel Sonrası Küba' etkinliği
A
a

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ve Jose Marti Küba Dostluk Derneği'nin birlikte düzenlediği "Fidel Sonrası Küba" adlı etkinlik Küba Cumhuriyeti Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals'ın katılımıyla Özdilek Sanat Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir bugün Küba Cumhuriyeti Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals'ı ağırladı. Tepebaşı Belediyesi ve Jose Marti Küba Dostluk Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği etkinlik Özdilek Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

Etkinliğin açılış konuşmasını Jose Marti Küba Dostluk Derneği üyesi Aslı Demir yaptı. Açılış konuşmasına kendi Küba ziyaretlerinden bahsederek başlayan Demir, "Ben Küba'ya iki kez gitme şansı yakaladım. Küba deyince benim aklıma sosyalizm, devrim, en önemlisi de mutlu insanlar geliyor. Fırsatı olan herkese, en kısa sürede Küba'yı ziyaret etmesini öneriyorum" ifadelerini kullandı.

Küba'yı anlayabilmek için "herhangi bir turizm şirketiyle değil JMKDD ile gitmek gerektiğini" belirten Demir; "Ancak Küba'yı gördüğünüz zaman oraya yerleşmeyi düşünmeyin, çünkü burada yapacak çok işimiz var. Özgür, eşit, adil, aydınlık bir Türkiye kurmadan buradaki işimiz bitmeyecek. Küba'nın büyük başarısı bizim de yol göstericimiz olacak" dedi.

'FİDEL KÜBA HALKI İÇİN YILLARCA SAVAŞTI'

Açılış konuşmasının ardından "Devrime Övgü" adlı belgesel gösterimi gerçekleştirildi. Belgesel gösteriminin ardından söz alan Alberto Gonzalez Casals, Eskişehir'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek yakın zamanda hayatını kaybeden Küba Devrimi'nin efsanevi lideri Fidel Castro'nun Kübalılar için öneminden bahsetti.

Casals; "Fidel, Küba halkı için yıllarca kötü şartlar altında savaştı. Bildiğiniz gibi Küba'nın her zaman düşmanları oldu, ABD Fidel'e defalarca suikast girişiminde bulunduğu halde o 90 yaşına kadar direndi. Fidel ölürse eğer Küba'da sosyalizm bayrağının devrileceğini sandılar fakat Küba halkı Fidel'in ardından devrimi korumaya, ilerletmeye devam edecek. Küba'nın değişeceğini sananlar bilsinler ki, Küba ancak Fidel'in, Jose Marti'nin, Che'nin fikirleri doğrultusunda değişecektir. Kimse endişelenmesin, sosyalizm devam edecek" ifadelerini kullandı.

'KÜBA'DAKİ SORUNLARIN KAYNAĞI ABD AMBARGOSU'

Küba'daki mevcut problemlerin ABD'nin uyguladığı ambargodan kaynaklı olduğunu söyleyen Casals, ABD'nin Küba ile olan ilişkilerini normalleşmiş gibi gösterdiğini fakat ambargonun devam ettiğini vurguladı. 

"ABD ve Küba arasındaki ilişkileri bozan taraf hiçbir zaman Küba olmadı. Devrimin başından Küba olumlu yaklaşmaya çalıştıkça ABD Domuzlar Körfezi'ni işgal etti, Küba'ya yolladığı karşı devrimcilerle terör ülkesi haline getirmeye çalıştı, ülkeye çeşitli hastalıklar yaymaya çalıştı, ekonomimize saldırdı. Fakat yine de devrimi yıkamadılar." 

Katılımcılardan gelen sağlık ile ilgili soruları cevaplayan Casals, biyo-teknoloji ürünlerinin ve ilaçların her gün daha fazla geliştiğini, Küba halkı başta olmak üzere Türkiye ve dünya halklarına sağlık konusunda büyük yardımları olacağını aktardı. Etkinlik katılımcılarının sorularının ardından Küba Büyükelçisi Casals'a Fidel Castro tablosu hediye edilmesiyle son buldu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi