"HDP'LİLER HAPSE GİRMEZ ÇÜNKÜ"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "HDP'LİLER HAPSE GİRMEZ ÇÜNKÜ"
A
a

CHP lideri, dokunulmazlığı kaldırılan milletvekillerin bireysel başvuru ile sonuç alabileceğini söyledi, HDP'li vekillerin hapse girmeyeceğini öne sürdü

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlığının kaldırılması halinde Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapmayı düşünmediğini söyledi.
Bir televizyon kanalında soruları yanıtlayan CHP lideri, dokunulmazlık teklifinin oylamasında milletvekillerine müdahalesinin olmadığını belirterek, "Olması gerekeni uyguluyoruz ama bazı çevreler 'Neden böyle yaptınız' diyor. Demokrasiyi savunacaksak sonuna kadar savunacağız. Bizden hiçbir CHP'li kulübenin önünde bekleyip 'Bakayım nasıl oy kullandı' diye bakmaz. Ama AKP milletvekilleri tek tek orada baktılar, 'Acaba fire olacak mı olmayacak mı' diye. Bunlar ahlaki değil" diye konuştu.

"Referandum Türkiye'yi bölerdi. Daha büyük sorunlar oluştururdu" diyen Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'ne gidilmesi ile ilgili tartışmalara da şöyle yanıt verdi:
"Biz Anayasa Mahkemesi'ne gitmeyi siyaseten doğru bulmuyoruz. Anayasaya aykırılık var mı var. Ama milletvekili dokunulmazlığı kaldırılmak istendi... Bakanlara ve başbakanlara dokunulmuyor itirazımız ona. Dokunulmazlık kalkacaksa bakan, başbakan hepsinin kalkar, hep beraber hesap veririz. Diyelim CHP miletvekilinin dokunulmazlığı kalktı, arzu ederse kendisi Anayasa Mahkemesi'ne bir hafta içinde başvurabilir. Anayasa Mahkemesi de 15 gün içinde karar vermek durumundadır. Ben de biliyorum anayasaya aykırı ama anayasaya aykırılığı Anayasa Mahkemesi şekli yönden inceliyor. O nedenle 110 milletvekili ile yapılan başvurunun ret ihtimali yüksek. Bireysel başvurudan daha kolay sonuç alınır."

"HDP'LİLER HAPSE GİRMEZ"
Kılıçdaroğlu, kendisinin dokunulmazlığının kaldırılması durumunda ne yapacağının sorulması üzerine, "Bireysel olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvurmayı düşünmüyorum. Yargıç karşısına çıkarım" yanıtını verirken HDP'lilerin durumuna ilişkin olarak da "Terörle mücadele kanununda değişiklik yapıldı, sözlü propaganda suç olmaktan çıktı. HDP'lilerin hapse girmesi söz konusu olmaz" değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak : Habertürk
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi