'Kendimize bile sponsor arıyoruz'

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 'Kendimize bile sponsor arıyoruz'
A
a

Eskişehirspor’a yardım edip edemeyeceği konuşulan Anadolu Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Kendi spor kulübümüze bir kuruş yardım yapamıyoruz. Onlara sponsor arıyoruz” dedi.

Sütiş Eskişehir
Prof. Dr. Gündoğan, ES TV’deki programda şöyle konuştu:
“Eskişehirspor’a maddi anlamda destek olup olamayacağı” sorulan Prof. Dr. Gündoğan, şunları kaydetti: “Eskişehirspor bu şehrin marka değerlerinden bir tanesidir. Eskişehirspor ile Anadolu Üniversitesi’nin geçmişte derin hukuku var. Eskişehirspor, Akademi kökenli bir takım. Bu yönüyle biz her zaman elimizden geldiği kadar destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Elbette yasal sınırlar çerçevesinde. Neticede biz bir kamu kurumuyuz, devlet üniversitesiyiz.
Dolayısıyla bu tür tartışmalarda üniversitemizin isminin sürekli geçmesine üzülüyorum. Stada isim sponsoru olmamız isteniyor ama zaten stadı AÜ yaptı. Biz stada ismimizin verilmemesi isteyerek sponsor olduk. Stadın ismi Anadolu Üniversitesi olsun diyebilirdik. Bunu demedik… Eskişehirspor kendisi değerlendirsin, gelecekte bunu bir gelir kaynağı olarak kullanabilir dedik. Bu da bir destekti. Eskişehirspor zaman zaman bizim tesislerimizi kullanıyor. Sporcuların muayeneleri, kontrolleri tüm bunlar üniversitemiz tarafından yapılıyor. Bazı şeyleri basında çok anlatmıyoruz ama Eskişehirspor’a esaslı destekler veriyoruz. İstenen nakit desteği…
Biz böyle bir destek veremeyiz. Bunu çok açık söylüyorum. Bu konu tartışılırken ismimizin geçmesinden pek hoşlanmıyorum. Sanki biz Eskişehirspor’a hiç destek olmuyormuşuz gibi… Eskişehirspor’a en çok destek olan AÜ’dür. AÜ’de bir spor kulübü var. Anadolu Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü. 17 branşta 575 sporcumuz var. Biz bu sporcularımıza bir kuruş bile yardım yapamıyoruz. İsmi Anadolu Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü olan bir kulüpten bahsediyoruz. Biz bunlara sponsor arıyoruz. Bu öğrencileri deplasmana gönderiyoruz bazen yemekhanede kumanya hazırlatıp gönderiyoruz. Hal böyleyken nasıl olur da profesyonel bir kulübe maddi destek nasıl sağlayabiliriz?”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
s y 8 Aralık 2016 09:03

gelen başkanlar biraz öz verili olup kendi alt yapımıza önem verse eş dost kayırmadan gerçekten yetenekli çocukları bulup çıkarsa her mahallede kulüp var nasılsa onlarda ne yetenekler var başkalarının döküntüleri toplamaktansa kendi öz evlatlarımıza yönelelim

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi