‘Kervan’ polemiği büyüyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ‘Kervan’ polemiği büyüyor
A
a

CHP’li Akın Sallarel’in Hamamyolu’nda ağaç eylemi yapanlar için ‘it ürür, kervan yürür’ demesi siyasi tansiyonu yükseltti. Özür bekleyen AK Partililer, Sallarel’in istifasını da istedi. CHP’nin yanıtı ise farklı oldu!

Sütiş Eskişehir
AK Partililer, Hamamyolu Projesi kapsamında ağaçlara zarar verildiği gerekçesiyle eylem yapmıştı. Tepkileri değerlendiren CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, parti binasında düzenlenen Pazar Toplantısı’nda “Bir papağan misali, üç kelimenin yerini değiştirip değiştirip, aynı cümleleri kuruyorlar. Ama Odunpazarı’ndaki hemşehrilerimiz bu ucuz siyaset numaralarını yutmaz. Biz bunlara anlatıyoruz anlamıyorlar. Gösteriyoruz görmüyorlar. Bunların gözlerinin kör olduğunu daha önce söylemiştim ama kulakları da sağırmış. Buradan çok açık ve net bir şekilde ifade ediyorum, açsınlar kulaklarını iyi dinlesinler; İt ürür, kervan yürür” dedi.

Sallarel’in ‘it ürür, kervan yürür’ benzetmesine tepki gecikmedi. AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, sosyal medya hesabından Kazım Kurt’a “Akın Sallarel’in yaptığı kabul edilemez açıklama sizin de görüşünüzü yansıtıyor mu” diye sordu.

Doğan’a cevap Sallarel’den geldi. Sallarel, Doğan’ın paylaşımının altına “Senin trollerin bizi yolumuzdan döndürümez. Sen gel sen tek başına gel” diye yorum yaptı.

AK Parti Odunpazarı Gençlik Kolları Başkanı Mürsel Çavdar da “Odunpazarlı vatandaşlarımıza yapılan bu seviyesiz hakaret hiçbir gerekçeyle kabul edilemez. Odunpazarı halkına ‘it ürür kervan yürür’ diyerek hakaret eden CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Odunpazarı halkından özür dilemelidir” paylaşımında bulundu. Çavdar, Sallarel’i istifaya davet etti.

Öte yandan CHP İl Başkanı Sinan Özkar da “Akın Sallarel Başkanımıza saldırı başlatılmış paylaşalım hep beraber it ürür kervan yürür” diyerek tartışmaya katıldı. Özkar’ın paylaşımının ardından bazı CHP’lilerin sosyal medyada “it ürür kervan yürür” paylaşımı yaptıkları görüldü.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
es es 17 Ocak 2017 11:15

Yapilan degerlendirme sadece ve sadece suni algi yaratmaya calisan bir gruba yapilmistir.Cunku orada bulunan protestocular bir partinin yoneticilerinden ve bir yerel medyanin mensuplarindan ibaret sayilari on bes i gecmeyen kisilerdi.yani olay tamamen siyasi.maksat uzum yemek degil bagci dovmekti.odunpazari halki herturlu kiskirtmaya ragmen provakasyona gelmemis bu gruba ilgi gostermemistir.dolayisiyla soylenen sozun muhatabi sadece ve sadece bu provakasyon denemesini tertipleyenlerdir.

1 2 Cevap Yaz
HAKAN 17 Ocak 2017 10:17

anayasa değişikliği içinde bu sözü söyleyebilirmisniz....

2 0 Cevap Yaz
aliguzel 16 Ocak 2017 17:38

aynisi ulke yonetimi icin gecerlimi acaba.olmaz boyle sey kirdigin yumurta kirki gecti durrrrr..... hani otekilestirmeyecektiniz.

1 3 Cevap Yaz
yorumcu 16 Ocak 2017 17:13

Akp surekli kacak guresmekle mesgul.Protestocular sadece, akp li sayilari 15 i gecmeyen meclis uyeleri ve parti yetkilisi idi.Hal boyle iken bu protestoyu sanki tum odunpazari halki yapmis gibi gostermeye calismak yalandan ibarettir.Yanlis hesap bagdattan doner veya yalancinin mumu yatsiya kadar yanar.Eskisehir bilincli ve son derece seviyeli bir kent oldugunu yine gostermistir,provakasyona gelmemistir.Iste bu sehir hizmete layiktir.....

2 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi