'Mutluluğun Kitabını' yazdı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 'Mutluluğun Kitabını' yazdı
A
a

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Aydın, "Mutluluk" isimli kitabını okuyucuları ile buluşturdu. 

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi'nde verilen bir konferans öncesi Prof. Dr. Ayhan Aydın, yeni kitabı hakkında bilgiler verdi. "Mutluluğun resmi yapılmazmış, biz de kitabını yazdık" diyen Aydın, "Ben kendimi kısaca, yaşam sever olarak tanımlıyorum. İnsana ve hayata ilgi duyuyorum ve bu anlamda eserler vermeye çalışıyorum. Daha çok insan ve hayata dair şeylerden hoşlanıyorum ve toplumumuzda da, bütün insanlıkta da aslında bu günlerde şefkat, ilgi, sevgi, anlayış, hoşgörü, insanlık onuru, özgürlük tutkusu üzerine çok şey söylenmesi gerektiği kanısındayım. Bu anlamda öncelikle düşünce tarihi yazdım. Hayat neden güzeldir? gibi, eğitim sevgidir, yaşama sanatı gibi. Mutlulukta onlardan bir başkası, onların bir tamamlayıcısı diyelim. Şairin de dediği gibi, mutluluğun resmi yapılmazmış, biz de kitabını yazdık" dedi.

"En güzel kitaplar da henüz yazılmadı"
En güzel kitapların henüz yazılmadığından bahseden Prof. Dr. Ayhan Aydın, yeni eserlerin de müjdesini verdi. Aydın, "Bu 12. kitabım. Hani, 'En güzel söz henüz söylenmemiştir, en güzel aşk henüz yaşanmamıştır' diye de bir şiir vardır biliyorsunuz. En güzel kitaplar da henüz yazılmadı. Önümüzdeki dönemde yine sevgi, erdem, insanlık onuru ve hoşgörü üzerine yeni şeyler yazmayı düşünüyorum. Ben önce düşünce tarihi okuduğumda 14 yaşımdaydım, harika bir kitap olduğunu fark ettim. Ve büyüyünce bu tür kitapların yazılması gerektiğini düşündüm. Yazmak, aşkınlık gerektiren bir şeydir. Normal koşullarda yazmak, insanın kendiye buluşmasıdır. İyi kitapların kötü bir kaderi vardır çünkü; pek fazla bilinmezler. Çağımızda ne yazık ki bir şeyin reklamı yapılmazsa, onun değersiz olduğu yargısı vardır. Oysa asıl kitaplar, bir filozofun da dediği gibi, 'Büyük kitaplar ve insanlar, aramızda sessizce yaşar ama sessizce yaşar. Şandan şöhretten uzaktır onlar.' Yazı ve sanat dünyasında çok fazla reklam olduğu için, iyi kitapların bu anlamda bir şanssızlığı oluyor, bunu söylemek isterim. Ama Mutluluk kitabı ile önemli bir şeyi kırdığımızı düşünüyorum ve kitaplarımın, milletimize ve bütün insanlığa mutluluk getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Ayhan Aydın, açıklamalarının ardından kitapseverlere yeni eserini imzalı olarak sundu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi