"Sarı Zeybek Senfonisi" sahnelendi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Sarı Zeybek Senfonisi" sahnelendi
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 10 Kasım etkinlikleri kapsamında tiyatral bir çalışma olan "Sarı Zeybek Senfonisi" ile sanatseverlerle buluştu.

Sütiş Eskişehir
Büyükşehir Belediyesinin 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anma etkinlikleri, "Sarı Zeybek Senfonisi"nin sahnelenmesi ile sona erdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Eskişehir'in yetiştirdiği Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi Kıvanç Tepe'nin düzenlediği, Fahir Atakoğlu'nun bestelediği "Sarı Zeybek" konserinin, Eskişehir Büyükşehir Senfoni Orkestrası ve Bursa Dünya Müziği Derneği Gençlik Korosu'nca verildiği bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in de izlediği konserde, Atatürk’ün hayatı tiyatral bir anlatımla sergilendi.

Tepe'nin, Fahir Atakoğlu'nun "Live in İstanbul" albümünde ve Can Dündar'ın "Sarı Zeybek" belgeselinde yer alan eserlerinden yola çıkarak hayata geçirdiği konserin metinlerini Şahan Gürkan yazdı.

Konserde anlatıcı olarak Leyla Ceren Koç ve Şahan Gürkan yer alırken Enver Töre "Atatürk'ü", Leyla Ceren Koç "Fikriye hanımı", Ayşe Ceylan "Zübeyde hanımı" canlandırdı. 

Atatürk'ün hayatından kesitlerin yer aldığı konserde sırasıyla Atakoğlu'nun Umut, Lal, Ses ve Nefes, Medcezir, Sultan, Demirkırat, Fikriye ve son olarak da Sarı Zeybek, eserleri seslendirildi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi