'Tüm zorluklara rağmen lideriz'

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 'Tüm zorluklara rağmen lideriz'
A
a

Eskişehirspor Genel Sekreteri Erdal Şahbaz ES TV’de yayınlanan 90+3 Programına konuk oldu. Maddi anlamda sıkıntı çektiklerini söyleyen Şahbaz, “Gelirlerimiz temlikli. FIFA’da dosyalarımız var. Ama her zorluğa rağmen lideriz. Biz şampiyon olacağız” dedi.

Sütiş Eskişehir
Tesadüf değil
Murat Dağtekin’in hazırlayıp sunduğu 90+3 Programı’na konuk olan Şahbaz, “19 maça baktığımız zaman çok kolay bir yol olmadığını görüyoruz. Eskişehirspor’un bu koşullarda burada bulunması tesadüfü değil. Çünkü Eskişehirspor’un bir tarihi var, bir geçmişi var. O tarih ve geçmişinden elde ettiği birikimle bugün bütün bu zorluklara rağmen şampiyonluk hedefini kovalayabiliyor.”
 
Sissoko’nun ödemesi var
“Bundan sonraki kısımda ciddi bir ekonomik sıkıntı var. Şuan puan silme ile ilgili bir sıkıntımız yok ama hala FİFA’da olan dosyalarımız var. Önümüzdeki hafta İbrahim Sisokko’nun dosyasını halletmemiz gerekiyor. Başkanımız İstanbul’da bu sorunu halletmeyi amaçlıyoruz. Şimdiye kadar 8 milyonluk bir rakamı hâlettik 11 Milyon TL gibi bir rakam önümüzde duruyor.”
 
Gelirlerimiz temlikli
“Taraftarımızdan az da olsa elde ettiğimiz gelir temlike gidiyor. Ortalaması 15 bine oynayan bir takımız o gelirleri alamıyoruz. Ancak biraz rahatız en azından borcumuz azalıyor. Elde edilen gelirlerin tümü temlikli. Sadece yeni stadyumda reklam gelirleri ve loca satışları bir de tabi sponsor gelirler elde ediyoruz. Bankalarda borçlarımız azaldı bu da bir avantaj.”
 
İki prim duruyor
Primleri büyük ölçüde ödedik. Urfa ve Balıkesir maçı primleri duruyor. Biz bu hafta oynanacak maçtan önce bunları da ödemeyi amaçlıyoruz. Onun dışında içerde olan borçlar var, senetli olan borçlarımız var, federasyona borcumuz var icralık borçlarımız var. Bunları yönetmeye çalışıyoruz yöneteceğiz de. Alacaklı olan herkesin destek olması gerekiyor. Kimsenin parası kalmaz geç de olsa ödeyeceğiz.”
 
Görüşmeler devam ediyor
İsim hakkı ile ilgili Doğuş Grup ile bir görüşme yapıldı. Ama Doğuş Grup saha içi ve saha dışı reklam vererek destek oldular. Bu isim hakkını düşük bir maliyet karşılığında vermek istemiyoruz. Süper Lig’e çıktığımız zaman isim hakkının değeri artacak. Bunun dışında sayın belediye başkanımızın aracılığıyla Skoda ile de görüşmeler devam ediyor.”
 
2 milyon gelir bekleniyor
“Başkanımız Kulüpler Birliği Başkanı olunca Spor Toto’dan TFF 1. Lig kulüpleri için  bir reklam geliri için anlaştı. 36 milyonluk bir reklam gelirinden söz ediyoruz. Buda şu anlama geliyor her kulüp için 2 milyonluk bir reklam geliri. Kasaya yatarsa bu parayı alamayacağız. Sağolsun İl Başkanımız ve Bakanımız gerekli desteği sunuyor. Bu noktada destek olacaklarını biliyoruz.”
 
Duygusal bir bağı var
“Futbolcuları motive etmek tamamen başkanımızı başarısı. Futbolcular ile duygusal bir bağ kuruyor ve futbolcularımız da başkanımızı seviyor. Bunun yanında oyuncularımızın hepsi Eskişehirspor’u seviyor. Biliyorlar ki Eskişehirspor’la şampiyon oldukları zaman unutulmayacaklar.”
 
Hocamıza inanıyoruz
“Alpay hocamızı bir şampiyonluk şiarı ile getirdik. Kendisin de tek isteği bu . Alpay hoca verdiği sözü tutmaya devam ediyor. Bizim bu noktada tartışacağımız bir konu yok. Beklediğimiz çizgideyiz. Hoca ile futbolcular arasında yaşanan ufak tefek tartışmalar aile içinde olan şeyler. Biz Alpay hoca ile şampiyonluğa uzanacağımıza inanıyoruz.”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi