11. İşçi Filmleri Festivali başlıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 11. İşçi Filmleri Festivali başlıyor
A
a

11. İşçi Filmleri Festivali “Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri” sloganıyla perdelerini Eskişehir’de açıyor. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir İşçi Filmleri Festivali’nin düzenleyicileri olarak DİSK, KESK, TMMOB, Türk Tabipler Birliği, Kristal İş, Halkevleri ve Odunpazarı Kent Konseyi adına Tabipler Odası’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan DİSK Bölge Temsilcisi Günay Ayaz, festivalin 19-23 Kasım tarihleri arasında Eskişehir halkıyla buluşacağını söyledi.

19 Kasım Cumartesi günü saat 17.00’de Kanatlı AVM önünde Tepebaşı Belediyesi temizlik işçileri Eko-Show ritm gurubunun konseri ile başlayacağını vurgulayan Ayaz, “Yönetmen Emine Emel Balcı’nın ilk uzun metrajlı ‘Nefesim Kesilinceye Kadar’ filminin açılış filmi olacağı program saat 18.00’den itibaren Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde devam edecektir” dedi.

Festival süresince izleyici karşısına çıkacak bazı filmler hakkında da bilgi veren Günay Ayaz şunları söyledi.

“1942 yılında içinde 769 adet yolcu bulunan Struma gemisinin 9 hafta Sarayburnu açıklarında bekletildikten sonra Şile açıklarında batırılması ve bir kişinin kurtulmasının öyküsü Türkiye’de ilk defa gösterilecek olan Strumu filmi. İsveç’in Yılmaz Güney’i Bo Widerberg’den bir işçi filmi Türkiye’de ilk defa gösterilecek. Sendikal mücadelede müziği ilk ve yaygın kullanan bir mücadele adamının kurmaca öyküsü Joe Hill filminde anlatıyor. Bo Widerberg, Amerikan metal işçilerinin örgütlenmesi ve mücadelesini Joe Hill’in öyküsü ile birlikte dokunaklı bir şekilde işliyor.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi