4.5G DESTEKLİ TELEFONA İLGİ ARTTI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 4.5G DESTEKLİ TELEFONA İLGİ ARTTI
A
a

Eskişehir’de cep telefonu satışı yapan Ramazan Özer isimli esnaf, 4.5G sisteminin, 3G’ye gözle görülür derecede hızlı olduğunu, yeni sisteme uyumlu telefonların satışında da artış yaşandığını söyledi. 

Sütiş Eskişehir
1 Nisan tarihinden itibaren uygulamaya geçen 4.5G sistemi ile mobil internet kullanımda önemli bir hız farkı yaşanmaya başlandı. Türkiye’deki tüm operatörler, aynı tarihte 4.5G sistemine geçerek, kullanıcılarının internetten daha hızlı bir şekilde yararlanmalarını sağladı. Bugünden itibaren kullanılmaya başlanan 4.5G, vatandaşlara hızlı bir internet imkanı sundu. Cep telefonu satıcıları ise, vatandaşları kota aşımına karşı dikkatli olmalarına karşı uyarırken, piyasada ‘4.5G özelliği var’ diye satılan sahte (replika) telefonların yeni sistemi desteklemediğini de hatırlattı.

“4.5G UYUMLU TELEFON SATIŞLARI ARTTI”

Eskişehir’de cep telefonu satışı yapan Ramazan Özer isimli esnaf, vatandaşların eski telefonlarını getirerek, 4.5G uyumlu yeni telefon almak istediklerini söyledi. Satışların ve talebin arttığını aktaran Özer, “Şuan abonelerin çoğu 4.5G’ye geçmiş durumda. Abonelerin bir kısmı tuşlu yada 4.5G’ye uyumsuz telefon kullanıyor. Abonelerimiz de bizlere gelip telefonlarını ve hatlarını değiştirmeye başladı. Cihazı 4.5G’ye uyumlu olup da sim kartı uyumsuz olan abonelerin de 1 Nisan tarihine kadar kart değişimi yaptık. Şuan 4.5G kullanmayan çok az sayıda abone kaldı” dedi.

“ULAŞTIĞIMIZ HIZI TÜRKİYE’DE ŞİMDİYE KADAR GÖREMEDİK”

4.5G’ye geçtikten hemen sonra cep telefonu ile test yaptıklarını ve internet hızda büyük bir artış göründüğüne dikkat çeken Özer, “Dün gece yaptığımız test sonucu download hızını 45.40 megabit, upload hızını da 10.82 megabit olarak ölçtük. Eskiden bu rakamlar operatör ve telefona göre, en üst cihazda en fazla 21 megabit olarak görünüyordu. Bazı cihazlar 4.5G’yi en üst tabandan desteklemediği için hızlarda farklılık görünebiliyor. Bizim test edip aldığımız download hızını şimdiye kadar Türkiye’de görmedik. Örneğin 3G ile 5 tane müziği 1 dakikada indirirken, 4.5G ile bu dosyaları saniyeler içerisinde indirebiliyoruz. Tabi operatör ve cihazın desteklediği tabana göre bu hızlar değişiklik gösterebiliyor” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLAR ARA SIRA İNTERNET KOTALARINI SORGULASINLAR”

Ramazan Özer, 4.5G sistemi ile kotanın daha erken tükenebileceğine dikkat çekti. Vatandaşlara tavsiyede bulunan Özer Şöyle devam etti:
“4.5G hayatımıza güzel şeyler katacak. 4.5G sistemi kotadan daha fazla tüketim yapabileceği için bazı operatör şirketleri, 3-4 ay bir süreliğine ücretsiz olarak internet paketlerini 2 katına çıkarttı. Şirketler aynı zamanda müşterilerine ara ara kota aşımlarını geçmemeleri için uyarıcı mesajlar da atıyor. Operatörler de müşterilerini düşünüyor ama tedbiri elden bırakmamamız lazım. Müşteriler kotalarını ara ara sorgularsa, fatura aşımıyla karşılaşmaz.”

“4.5G ÖZELLİĞİNE KANIP REPLİKA TELEFON ALMASINLAR”

Cep telefonu satışı yapan Özer, son güllerde piyasada oldukça fazla satılan replika telefonları da hatırları. Replika telefonların hiçbirinde 4.5G özelliği bulunmadığını ve bu telefonların zararlı olduğunu aktaran Özer, “Piyasada orijinal diye satılıp replika olan telefonlarda çok fazla. Orijinal telefonların bazılarında bile 4.5G desteği bulunmazken, replika telefonlarda bu özellik var diye satılabiliyor. Vatandaşlarımız bunlara kanıp replika telefon almasınlar. Şuan için replika telefonların hiçbirinde 4.5G özelliği yok. Zaten replika telefonların zararları da saymakla bitmez” şeklinde konuştu.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi