46 IŞİD militanı öldürüldü

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 46 IŞİD militanı öldürüldü
A
a

ÖSO, Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesine yönelik operasyonda ilçenin 3 kilometre içindeki Keklice ile Kıvırcık Karakuyu köylerinin ardından Elvaniye ve Güğüncük köylerini de ele geçirdi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu'nda, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları bölgenin 3 kilometre içine girdi.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, sabaha karşı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ militanlarından temizlenmesi amacıyla başlatılan harekatta örgüte ait hedefler, Fırtına obüsleri ve savaş uçaklarıyla ateş altında tutuluyor.

Zırhlı birliklerin sınırdan içeri girmesinin ardından bölgede konuşlu ÖSO birliklerinin ilerleyişi başladı. Birlikler, sınırın Suriye tarafında yaklaşık 3 kilometre mesafedeki Keklice köyünü IŞİD'den geri aldı. ÖSO unsurlarıyla DAEŞ militanları arasındaki çatışmalar sürüyor.

ÖSO 4 KÖYÜ ELE GEÇİRDİ, 46 IŞİD MEMURU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Cerablus'a düzenlenen Fırat Kalkanı operasyonunda, Suriyeli muhaliflerin eline geçen köy sayısı 4’e yükseldi. Keklice ile Kıvırcık Karakuyu köylerinin ardından Elvaniye ve Güğüncük köyleri de ÖSO'nun denetimine geçti.

Cerablus'a düzenlenen Fırat Kalkanı operasyonunda, şu ana kadar 46 IŞİD’linin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

BOMBA YÜKLÜ 3 ARAÇ İMHA EDİLDİ
Karkamış'taki Sputnik muhabiri Hikmet Durgun, Cerablus’un batısında Türk askerinin desteği ile kente giriş yapan ÖSO’ya Türkmen gruplar, Sultan Murad Tugayları ve Şam Cephesi’nin de eşlik ettiğini aktardı.

Suriye’ye girilen hat üzerindeki noktalarda mayın temizleme çalışması da yapıldı. Öte yandan Türk savaş uçakları IŞİD’e ait bomba yüklü üç aracı imha etti.

KOLLARINDAKİ MAVİ BANTIN SIRRI
Uzmanlar nizami birlik olmadıklarından birbirlerini vurmamaları için, dost ateşi olmaması için operasyona girmeden çok kısa bir süre önce çok da kopyalanamayacak renklerde kol bantları yapıldığını belirterek, bu operasyonda 'mavi'yi Türkmenlerin, 'kırmızı'yı ise ÖSO içindeki diğer grupların kullandığını ifade ettiler.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi