49 bin kişinin pasaportu iptal edildi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 49 bin kişinin pasaportu iptal edildi
A
a

İçişleri Bakanı Efkan Ala, TRT Haber canlı yayınında FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturmada son bilançoyu açıkladı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
İşte Ala'nın açıklamalarından satır başları

Şu an itibarıyla gözaltına alınanların sayısı 18 bin 44, tutuklu sayısı 9 bin 677, pasaportu iptal edilenlerin sayısı 49 bin 211.

NORMAL LİSELERDEN ASKER YETİŞTİRECEĞİZ

Normal liselerden mezun olanları alıp asker yetiştireceğiz. Şunu söylemek istiyorum, 2002’de girenler şu an üsteğmen. Baştaki tümgeneral, ana yapı olarak da tuğgenerallerin çoğu bunlardan. Demek ki 80’lerden itibaren girmeye başlamışlar. 90’larda girmişler, devam etmiş. 2003’te çoğu yüzbaşıydı.

İSTANBUL’UN ANKARA’NIN GÖBEĞİNDE…

Hava Üssü, Ankara’nın göbeğinde buna lüzum yok. Kötü sistemle kötü niyetliler bir araya geldiğinde, ülkelere inanılmaz zararlar verebiliyorlar.

ABD’Lİ GENERALİN AÇIKLAMALARI

Lüzumsuz bir açıklama. Eğer bir itiraf değilse, olacak iş değil. ABD’nin muhatabı Türk devletidir. Tamamen düşünülmeden ya da çok düşünülerek, itiraf dememin sebebi o. Devletler arasındaki ilişkilerde yeri olmayan, diplomatik değeri olmayan bir cümle. Ama anlamsız bir cümle eğer yapılan işleri ifade etmiyorsa.

CANİKLİ’NİN ‘BUNLARIN SİVİL AYAKLARI VAR’ AÇIKLAMASI… 1 NUMARA TARTIŞMASI

Maşaların bir numarası belli, Pensilvanya’da oturan zat. Maşayı tutanları arıyorsak, onları kuvvetli tahminlerle söyleyebiliriz, ama çok açık etseler kendilerini maşaları kullanmazlardı. Bunlar bellidir, ama bunu söylediğinizde ispat istenir. Birincisi de belli, Türkiye’de ne yapmak istedikleri de belli. DAEŞ ne yapıyorsa Suriye’de El Kaide ne yapıyorsa Irak’ta nasıl ülkeleri perişan ettilerse Türkiye’yi de, şimdi denediler. Kaçıncı kez denediler.

HİMMET DİYE HARAÇ TOPLADILAR

Onlar dışarıdaki kullanılan maşaların ilişkide olduğu, paralel çete himmet diye haraç topladı, orada da paralar dağıttı. Milletin parasını pulunu yedirdiler. Darbeci alınmış sorgulanmış götürülmüş. Bunları söyleyebileceğiniz hiçbir vaka yok. Oraya buraya vurup kapıları kırıp girenler, kendi kendilerine bile yaptıkları şiddetin etkisiyle kendilerinde bazı emareler olabilir. 

SORUŞTURMALARDA İLGİNÇ ŞEYLER ÇIKABİLİR

Bizden bu düzenlemeleri istiyorlar, gidip de linç edelim demiyorlar. Düzenlemeler bekliyorlar, en ağır şekilde cezalandırın diyor milletimiz. Bundan sonraki soruşturmalarda çok daha ilginç şeyler çıkabilir. Kim kiminle iş tuttu, hangi terör örgütleriyle paylaşımda bulundu, nasıl yapılması gereken işi savsakladı da şehitlerimiz oldu, nasıl verilmesi gereken istihbaratı vermedi de bombalar patladı. Bunlar sadece tahmini söylediğim şeyler değil. 

Mesela bir jandarmadan bir görevli, DAEŞ’ten aldığı bu yapıya ait aldığı istihbaratı paylaşmıyor ve güzergahta başka bir yüzbaşı var. Onlar bu istihbaratı emniyetle paylaşmıyorlar. O bomba sonra… Yani bu tür şeyler çok fazla. Daha bu hadise olduğu zaman kendi aralarındaki görüşmelerinde nasıl bunlardan bilgi aldıklarını itiraf edenler var. 

Hakkari’de mesela duran hanımefendilere sokakta, polis zırhlı aracının içinden maytap atıldı, onları hemen görevden aldık. Van’da sokakta yanan polis araçlarını, yanmayan polis araçlarını panzerler götürdü. Onları da görevden aldık. Bunlar yakaladıklarımız.
Kaynak : Hürriyet
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi