7 bin gönüllü kan bağışına hazır

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 7 bin gönüllü kan bağışına hazır
A
a

Sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla "Eskişehir Kan Bankası" adıyla kurulan, çeşitli meslek gruplarından yaklaşık 7 bin gönüllüden oluşan topluluk, 7 gün 24 saat, kan ihtiyacı bulunanlara destek oluyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Yaklaşık 5 yıl önce kurulan "Eskişehir Kan Bankası", çeşitli meslek gruplarından 7 bin 120 üyeye ulaştı.

Sosyal medya aracılığıyla grubun sayfasında kan ihtiyacı olduğuna yönelik paylaşım yapılan kişilerin yardımına koşan üyeler, gönüllü hizmet veriyor.

Öncelikleri onkoloji servisindeki hastaların ihtiyaçlarını karşılamak olan grup, 7 gün 24 saat esasıyla, kan ihtiyacı olanlara bağışta bulunuyor.

Eskişehir Kan Bankası grup yöneticisi Nehar Köroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı ile iş birliği içinde olduklarını söyledi.

Gruplarına herkesin üye olabileceğini anlatan Köroğlu, "Grup üzerinde ilanlarımızı yapıyoruz. Arkadaşlarımızı ya da bağışçıları oradan yönlendiriyoruz. Güzellik uzmanından askere, ev hanımından işletme sahibine kadar binlerce kişi grubumuza üye. Üniversite ve lise öğrencileri de bağışçılarımız arasında." diye konuştu.

Kan bağışı konusunda daha duyarlı davranılmasını isteyen Köroğlu, şöyle devam etti:

"Hasta yakınlarının çoğunda, ekipte yer alanların telefon numaraları var. 7 gün 24 saat bize ulaşıp kan ihtiyaçlarını bildiriyorlar. Telefonlarımız her zaman açık. Biz de hemen grupta ilana çıkıyoruz. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Onkoloji Servisi'nde sürekli bulunan arkadaşlarımız var. Hastalarımızın yakından tanıdığı gönüllü öğrenci arkadaşlarımız var. Onların aracılığıyla da kan talebini alıyoruz. Tamamen gönüllülük esasına dayalı ve hiçbir talepte bulunmadan kan bağışçılığını üstleniyoruz. Amacımız insan hayatını kurtarmak. 'Bir kişiyi kurtarmak dünyayı kurtarmaktır' felsefesiyle çalıyoruz. İnsanlar bize dua ediyor. Bu grubumuza yetiyor.”

Köroğlu, onkoloji servisinde tedavi gören hastaların bu süreçteki maddi külfetlerini azaltmak için de çeşitli etkinlikler düzenlemek istediklerini dile getirdi.


"Kan bir gün herkese lazım olabilir"

Bağışçılardan Ufuk Bozkurt ise gruba iki yıl önce eşi ve arkadaşlarının tavsiyesiyle katıldığını bildirdi.

Daha önce grupta yer almadığı için pişmanlık duyduğu anlatan Bozkurt, "Hep birlikte çalışmalar yapıyoruz. Herkesin bize destek olmasını istiyoruz. Yardıma ihtiyacı olan insanların yüzünün gülmesi bize mutluluk veriyor. Yüz binlerce insana ulaşmak isteriz. Kan bir gün herkese lazım olabilir." diye konuştu.

İşletme sahibi Faruk Şahin de 8 ay önce dahil olduğu gurupta insanlara kan vermekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kan vermenin hem sağlık hem de manevi açıdan önemine değinen Şahin, "Verdiğimiz kan bize gülümseyen yüzler ve dua olarak geri dönüyor. Bundan çok memnunuz." dedi. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi