750 bin taşerona kadro geliyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 750 bin taşerona kadro geliyor
A
a

Son Bakanlar Kurulu toplantısında 750 bin taşeron işçi de masaya yatırıldı. Konuyla ilgili 3 alternatif üzerine yoğunlaşılırken son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Hükümetin seçimlerde vaat ettiği 750 bin taşeron çalışanın kadroya alınmasıyla ilgili çalışmada yeni bir gelişme yaşandı. Bakanlar Kurulu’nun son toplantısında ele aldığı önemli gündem maddelerinden birini, taşeron sorununun çözümü oluşturdu. Henüz net bir karar çıkmasa da bakanlar üç alternatif üzerinde yoğunlaştı. Ancak son kararı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan verecek.

SEÇENEKLER TARTIŞILDI

İlk seçenek, kamuda, asıl işleri yapanların kadroya alınması. Bu olursa yardımcı işlerde taşeronluk sürecek. İkinci seçenek taşeron çalışanlara, özel statülü bir sözleşme yapılması. Bakanların çoğunun fikir birliğinde olduğu üçüncü seçenek ise taşeron çalışanın 2017’de hayata geçecek olan Kamu Personel Rejimi’ne dahil edilmesi. Bu gerçekleşirse kamuda performans değerlendirme sistemi olacak.
 
'2017'DE ÇÖZERSEK 41 KERE MAAŞALLAH'

Bakanlar Kurulu’nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatı fonunun kurulmasıyla ilgili çalışmalar olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, “1 Ocak itibarıyla kıdem tazminatına geçilecek diye bir düzenleme yok. Kıdem tazminatı fonunun kurulmasıyla ilgili çalışmalar var. 41 yıllık bir konu. 2017’de çözebilirsek, 41 kere maşallah demeyi arzu ediyoruz” diye konuştu.

 
Kaynak : Posta
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi