9 bin 103 polis açığa alındı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 9 bin 103 polis açığa alındı!
A
a

Emniyet’teki dev FETÖ operasyonunda son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Fetullahçı Terör Örgütü ile irtibatlı olduğu belirtilen 9 bin 103 polis görevden uzaklaştırıldı. Açığa alınanlar arasında Emniyet Müdür Yardımcısı iken motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu'nu vurarak öldüren Celal Yılmaz da var...

Sütiş Eskişehir
Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması  (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 9 bin 103 emniyet  teşkilatı mensubunun görevden uzaklaştırıldığı bildirildi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün genelgesiyle açığa alınan 9 bin 103 polis arasında çeşitli derecelerden toplam 115 müdür var. Bunlardan beş tanesi 1. Sınıf emniyet müdürü fakat kritik veya aktif birimlerde değiller. Aralarında aktif görevde olan il emniyet müdürü de yok. Açığa alınan bazı isimlerden bazıları Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve TBMM gibi kritik yerlerde görevli...


17 kişi Beştepe'den, 26 kişi TBMM'den

Açığa alınan müdürler arasında Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı'nda görevli 3. Sınıf emniyet müdürü İbrahim Kaya, 4. sınıf emniyet müdürü Mehmet Çiftçi, emniyet amiri Burak Kayar, komiser Mehmet Bacaksız ve komiser yardımcıları Ali Eyüp, İbrahim Ceylan, Kenan Koç, Ergün Bozok,  Halil İbrahim Çubuk ve polis memurları Tunahan Soylu, Sinan Şahbudak, Sinan Çezik, Emrah Apaydın, Ali Çiktemtepe ve Didem Ceylan da var.  TBMM Koordinasyon Daire Başkanlığı'nda görevli emniyet amiri Halil Ürkmez, komiser Murat Kayabaşı ve 24 polis memuru da listede dikkat çeken isimlerden. Açığa alınanlar arasında Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı'ndan ve Yabancı devlet adamlarının da sıkça ziyaret ettiği Milli Saraylar Koruma Şube Müdürlüğü'nden polis memurları da var.


TÜRKİYE'Yİ ŞOKE EDEN İSİM DE AÇIĞA ALINDI

Açığa alınan 1. Sınıf müdürler arasında İstanbul'un eski emniyet müdür yardımcılarından Celal Yılmaz da var. Yılmaz, trafikte tartıştığı ve kendisini takip ederek silah çeken alkollü bir kişiyi vurarak öldürdüğü için tutuklanmış, daha sonra tahliye edilmiş ve yargılama sonucunda beraat etmişti. 


İSTANBUL EMNİYETİ'NDEN 829 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması  (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle yurt genelinde  görevinden uzaklaştırılan 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubundan 829'unun  İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosunda bulunduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan  Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin 2'nci maddesinde zikredilen ve  milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY ile iltisakı veya  irtibatı olduğu gerekçesiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğünde ikisi 4'üncü sınıf  emniyet müdürü, biri emniyet amiri, 85'i komiser sınıfı, 741'i memur olmak üzere  829 personel açığa alındı.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi