Ahmet Ataç 15 02 2024

A.Ü.'DE ÜYEP MEZUNİYET TÖRENİ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç A.Ü.'DE ÜYEP MEZUNİYET TÖRENİ
A
a

Anadolu Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜYEP) tarafından düzenlenen "6. ÜYEP Bellek Olimpiyatı ve ÜYEP Mezuniyet Töreni", Kongre Merkezi Salon Anadolu’da gerçekleştirildi. 

Sütiş Eskişehir
Etkinliğe; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesi ÜYEP Müdürü Prof. Dr. Uğur Sak ile Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih Karabacak’ın yanı sıra çok sayıda öğretim üyesi, öğrenci ve öğrenci yakını katıldı. Program, ÜYEP’in ilk mezun öğrencilerinden olan Senem Işıkadalar’ın konuşmasıyla başladı. Işıkadalar; mezun olacak öğrencilere hayallerinden vazgeçmemeleri gerektiğini ve bu noktada en büyük işin öğrencilerin velilerine düştüğünü belirtti.

"Olimpiyatları 6. kez düzenliyoruz"
Anadolu Üniversitesi ÜYEP Müdürü Prof. Dr. Uğur Sak ise konuşmasında hizmetleri sürdürebilir hale getirmek istediklerini belirtti. Bu sene Bu sene 9. kez mezun verdiklerini belirten Prof. Dr. Sak, "6. olimpiyatları düzenliyoruz. Aslında biz bu işe başlarken de çok uzaklara bakıyorduk Şu anda da daha çok gelişmeyi ve hizmetlerimizi sürdürebilir hale getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Prof. Dr. Sak, geçen yıl ÜYEP’e Avrupa Üstün Yetenek Konseyi tarafından Avrupa akreditasyonu verildiğini kaydederek bu akreditasyonun Türkiye’de ilk olduğunu ve bundan sonra Türkiye’de üstün yetenek merkezi veya noktası açabilmek için Avrupa Konseyi’ne başvurulmadan önce başvuru için ön değerlendirmelerin Anadolu Üniversitesi ÜYEP tarafından yapılacağını vurguladı.

"Değer üreten tüm birimlerimize desteğimiz sonsuz"
Konuşmasına "ÜYEP, üniversitemizin oldukça başarılı bir birimi" diyerek başlayan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ise şu ifadelere yer verdi;
"Üniversitemizde değer üreten, hizmet eden tüm birimlere desteğimiz sonsuz. Bundan sonra da aynı şekilde devam edecek. Öğrencilerin sahip oldukları yetenekleri ülkemize ve insanlığa yararlı işlerde kullanabilmelerini temenni ediyorum."

Başarılı öğrenciler plaket aldı
Konuşmaların ardından ÜYEP Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Fatih Tokmak’ın sunduğu 6. ÜYEP Bellek Olimpiyatı başladı. 59 öğrenci arasından seçilen 5 öğrencinin katıldığı, üç aşamadan oluşan ve öğrencilerin belleklerinin birçok yönden sınandığı olimpiyatta başarılı olan öğrencilere plaketleri verildi. 6. ÜYEP Bellek Olimpiyatı’ndan sonra ise ÜYEP Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Prof. Dr. Uğur Sak tarafından öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından keplerin atılmasıyla tören sonlandırıldı.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi