Ahmet Ataç 15 02 2024

A.Ü.'DEN ÖRNEK PROJE

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç A.Ü.'DEN ÖRNEK PROJE
A
a

Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü tarafından hayata geçirilen ve sosyal medya üzerinden yönetilen 'İletisimbenimisim' adlı sosyal sorumluluk projesiyle, dil, konuşma ve iletişim bozuklukları alanında farkındalık oluşturuluyor.

Sütiş Eskişehir
Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan Selçuk Güven’in yönetiminde, Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü öğrencilerinden oluşan bir grup tarafından hayata geçirilen ve alanında öncü olma özelliği taşıyan proje, her geçen gün büyüyerek devam ediyor. Dil, konuşma ve iletişim bozuklukları alanında farkındalık oluşturmak üzere başlatılan ve sosyal medya üzerinden kurulan hesaplar üzerinden yönetilen proje, 10 gün gibi kısa bir sürede 3 bin takipçiye ulaştı. Bunun yanında Yrd. Doç. Dr. Güven ve ekibi tarafından hazırlanan ve sosyal mecralarda kullanılan materyaller de 100 bin kişiye ulaşmış durumda. Her geçen gün projeye yönelik artan ilgi ise projenin şimdiden amacına ulaştığını gösteriyor.

"DİL VE KONUŞMA BOZUKLUKLARINDA YANLIŞ VE EKSİK BİLGİLERDEN UZAK DURUN"
Dil ve konuşma bozukluklarını, toplumda farkındalığı görece olarak az olan ya da yanlış bilgilerle donatılmış bir meslek alanı olarak tanımlayan Yrd. Doç. Dr. Güven, toplumdaki yanlış ve eksik bilgilerin yanı sıra problemin hafife alınması ve önemsenmemesi gibi nedenlerin ise erken tanı ve destek fırsatlarının kaçırılmasına neden olduğuna dikkat çekti. Kendisi ve beraberindeki 25 kişilik öğrenci grubu tarafından kurulan platform sayesinde Türkiye’de gelişmekte olan dil ve konuşma terapisi alanının daha geniş kitlelere doğru bir şekilde tanıtıldığına değinen Güven, “Bu proje sayesinde aynı zamanda çalışılan alanlarda bilinen yanlış bilgileri azaltmayı, doğru ve güncel bilgileri aktarmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda da dil ve konuşma terapisi alanını kapsayan ve toplumda sıklıkla karşılaşılan kekemelik, konuşma bozukluğu, disleksi, dil bozukluğu, sosyal iletişim bozukluğu, ses bozukluğu gibi rahatsızlıklarla ilgili içerikler ve materyaller hazırlanıp takipçilere sunuyoruz” dedi.

"TOPLUMUN HER KESİMİNDEN BİREYE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ"
Projenin amacına ulaşması için çağın en etkili kitle iletişim araçlarından sosyal medyayı kullandıklarını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Güven, bu sayede toplumun her kesiminden bireye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Hazırladıkları tanıtıcı görselleri ve işitsel materyalleri facebook ve twitter üzerinden paylaştıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Güven, ayrıca sosyal medya üzerinden insanlardan gelen her türlü soruyu da yanıtladıklarını ifade etti. Projeye katkı sağlamak herkesin görüş ve desteklerine açık olduklarını söyleyen Güven, daha geniş kitlelere ulaşmak için buna ihtiyaç duyduklarını aktardı.

“PROJEYE DESTEK OLMAK VE BİLGİ ALMAK İSTEYENLERİ 'İLETİŞİMBENİMİSİM' PLATFORMUNA DAVET EDİYORUM”
İnsanların projelerini takip etmelerinin ve karşılığında da övgülerini iletmelerinin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Orhan Selçuk Güven, öğrencilerinin ise dönem bitmesine rağmen kazandıkları sorumluluk hissiyle düzenli olarak bu sosyal sorumluluk projesine katkıda bulunduklarına değindi. Güven son olarak, tamamen gönüllülük esasına dayanan projeye destek olmak ve bilgi almak isteyen herkesi facebook ve twitter üzerinden kurulan 'iletişimbenimisim' platformuna davet etti.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi