A.Ü. eski mezunlarını ağırladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç A.Ü. eski mezunlarını ağırladı
A
a

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen “13. Mezunlar Buluşması” 2 Ekim Pazar günü Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü Mühendislik Fakültesi Dekanlık Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

Sütiş Eskişehir
Mezunlar buluşmasına Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Özcan ve Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Ferdi Gerçel, öğretim üyeleri, eski mezunlar ile aileleri katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Ferdi Gerçel, Anadolu Üniversitesinin eski mezunlarını tekrar bir arada görmekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Eski mezunlara Mühendislik Fakültesi hakkında güncel bilgiler veren Prof. Dr. Gerçel: “Fakültemiz ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemleri ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği standartları kapsamında belgelendirmeye esas saha ziyaretlerini başarıyla tamamlamış, Aralık 2015’te ilgili uluslararası belgeleri almaya hak kazanmıştır” dedi.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans programının yapılan değerlendirmeler sonucu akreditasyonunun uzatıldığını ve Endüstri Mühendisliği lisans programının akreditasyonunun uzatılması için de başvuruda bulunulduğunu söyleyen Prof. Dr. Gerçel, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Hidrojenli Araç Projesi’nin (HİDROANA) de Türkiye’de ve Avrupa’da kazandığı başarıları eski mezunlarla paylaştı. “Mezunlar buluşmasına verilen bu destek aynı zamanda geleceğe yapılan yatırımın bir parçasıdır” diyerek sözlerini noktalayan Prof. Dr. Hasan Ferdi Gerçel, mezunlar buluşmasının gerçekleştirilmesindeki desteklerinden dolayı Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’a ve emeği geçen personele teşekkür etti.

Anadolu Üniversitesi, Türkiye’ye çok değerli mezunlar katmıştır
Eski mezunları Anadolu Üniversitesi’nde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Üniversiteleri üniversite yapan, onlara değer katan en önemli unsur mezunlarıdır. Biz de her zaman mezunlarımızla gurur duyduk ve gurur duymaya devam edeceğiz. Anadolu Üniversitesi Türkiye’ye hem nicelik hem de nitelik olarak çok değerli mezunlar katmıştır” dedi.

2 Milyon 600 bin mezunumuz var
Anadolu Üniversitesinin Türkiye’de en fazla mezunu olan üniversite olduğunu söylen Rektör Gündoğan, “Geçen hafta itibarıyla yaklaşık olarak 2 milyon 600 bin mezunumuz var. Anadolu Üniversitesinin mezunları Türkiye’nin bütün kurumlarında farklılık yaratıyor. Biz bundan sonra mezunlarımızla buluşmalarımızı daha sıklaştırmak, sizleri bir araya getirmek ve genç mezunlarımızla eski mezunlarımızı buluşturarak bir sinerji oluşturmak için bu tür ortamları önümüzdeki günlerde de devam ettirmeyi ümit ediyoruz” dedi.
Rektör Prof. Dr. Gündoğan, Anadolu Üniversitesinin İngiltere merkezli Times Higher Education sıralamasında dünyada ilk 1000 üniversite içerisine girme başarısını gösterdiğini ve ayrıca dünyanın sayılı üniversitelerinin içerisine de girme gayretinin olacağını belirtti. Rektör Gündoğan konuşmasının devamında ise şunları söyledi:



Amerika Birleşik Devletleri’nde büromuzu açacağız
“Açıköğretim Sisteminde tüm dünyada yayılmamız sürüyor. Türkiye’de şu anda yaklaşık 1 milyon 600 bin öğrencimiz var. Açıköğretim Sistemi yurt dışında da hızla yapılanmaya devam ediyor. Bu sene 16 Ekim’de şu anda 340 öğrencimiz olan Amerika Birleşik Devletleri’nde büromuzu açacağız. Avusturalya’da Afrika’da kısacası Türklerin olduğu her yerde Anadolu Üniversitesi varlığını sağlayacaktır.”
Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının başarılarıyla gurur duyduklarını ve desteklerinin devam edeceğini sözlerine ekleyen Rektör Gündoğan, konuşmasını eski mezunlara teşekkür ederek noktaladı.

Gençlere örnek olmaya devam edeceğiz
Mezunlar adına konuşmasını gerçekleştiren 30. yıl mezunu Nurdan Top Kurdakul, mezun olduktan sonra gerçek sınavın başladığını ifade etti. Kurdakul, “30 yıl sonra hepimiz farklı hikâyelerle buradayız. Olgunlaşma sürecimizi yaşadık, büyüdük. Büyümemizin temeli üniversitemizde atıldı. Sadece bilim alanında değil; sanat, kültür adına da birçok pencere açtık, genç nesillere örnek olduk. Bundan sonra da gençlere örnek olmaya devam edeceğiz.” diyerek konuşmasını tamamladı.
Mezunlar buluşması sırasında 10’uncu, 20’nci, 30’uncu ve 40’ıncı yıl mezunlarına plaket, madalya ve sertifikaları verildi. Etkinlik, pilav ikramı ve pasta kesilmesinin ardından son buldu.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi