A.Ü. Hayalleri gerçekleştiriyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç A.Ü. Hayalleri gerçekleştiriyor
A
a

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin 2002 yılında hayata geçirdiği ‘İkinci Üniversite’ programlarına talep her geçen gün artarken, öğrenciler de bu program ile hayallerini gerçekleştirme fırsatı yakalıyor. 

Sütiş Eskişehir
Kariyerlerini ilerletmek, hayata farklı bir pencereden bakmak isteyenler için “ikinci üniversite” programlarına yapılacak başvurular, 31 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, ÖSYM tarafından açıklanan merkezi yerleştirmede gerek Anadolu Üniversitesi gerekse diğer üniversiteleri kazanan öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti. Anadolu Üniversitesinin bu tercih döneminde de hem örgün hem de açıköğretim programlarındaki kontenjanlarının dolduğuna dikkat çeken Rektör Gündoğan, tüm öğrencilere yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diledi.

“İkinci Üniversite ile 28’i Önlisans ve 15’i Lisans olmak üzere toplam 43 programa kayıt olunabilir”
Anadolu Üniversitesi’nin 2002 yılında uygulamaya koyduğu ‘İkinci Üniversite’ fırsatı ile ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Gündoğan, “Açıköğretim sisteminin sunmuş olduğu ikinci üniversite uygulaması, herhangi bir yükseköğretim programında öğrenim gören veya mezun olmuş öğrencilere sunulan ikinci bir eğitim fırsatıdır. Bu durumundaki öğrenci adaylarımız herhangi bir merkezi sınava girmeden, doğrudan tüm illerimizde bulunan Açıköğretim Fakültesi bürolarımıza ya da üniversitemiz web sitesinden online kayıt merkezi aracılığıyla 31 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında başvuru yaparak kayıtlarını yaptırabilirler. 2016-2017 Öğretim Yılında Açıköğretim sistemimizde 28 önlisans ve 15 lisans programı olmak üzere toplamda 43 programa ikinci üniversite kapsamında öğrenci adayları kayıt yaptırılabilirler. Yerleştirme kriteri olarak aynı alanda olmamak üzere örgün bir önlisans programında okuyan öğrenci adayı önlisans programına, lisans öğrenimi gören öğrenci adayları ise hem lisans hem de önlisans programından birine kayıt yaptırabilir. Örneğin; İktisat programında öğrenim gören bir öğrenci Açıköğretim sisteminde İktisat programı dışında başka bir alandaki programa kayıt yaptırabilir” dedi.

“Günümüzde tek diploma gerçekten yeterli olmuyor”
Günümüzde gerek işe alımlarda gerekse kişilerin alanlarında kendilerini yetiştirebilmeleri için tek diploma yeterli olmayabiliyor. Bu nedenle kişilerin kendilerini geliştirmelerine katkı sunan ikinci üniversite uygulaması öğrencilere aynı anda iki diploma alabilme fırsatını sunmaktadır. Konu ile ilgili Prof. Dr. Naci Gündoğan “Özellikle farklı bir alanda öğrenim görmek isteyen öğrencilerimiz için ikinci üniversite şansının çok güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Örneğin, mühendislik okuyan bir öğrenci aynı zamanda sosyal bilimlerde farklı bir alanda okuyabilir ya da ilgi alanı itibariyle fotoğrafçılık, tarih, aşçılık, sağlık yönetimi, yönetim bilişim sistemleri gibi programlarında öğrenim görebilir. Bütün bu programların listesi üniversitemizin web sayfasında bulunmaktadır. Buradan herhangi bir program seçip bu bahsettiğim kayıt tarihleri arasında kayıtlarını yaptırabilirler” dedi.

“İkinci üniversitede okuyan öğrenci sayımız 500 bini aştı”
Anadolu Üniversitesinin eğitim materyali olarak da çok geniş bir havuza sahip olduğunun altını çizen Rektör Gündoğan, “Açıköğretim sistemimizde web tabanlı çok önemli bir sistemimiz var. Bu sistem aracılığıyla öğrencilerimiz aynı zamanda hem farklı bir alanda kendilerini eğitebiliyorlar hem de okumuş oldukları örgün programlarda da başarılarını arttırabiliyor. Mezun olan öğrencilerimiz de hayatın belirli bir aşamasında kendilerini farklı bir alanda geliştirmek isteyebiliyorlar. İkinci üniversite aslında bir anlamda bu imkanı onlara veriyor. İkinci kniversite kapsamında her sene ciddi bir kayıt alıyoruz. Şu anda ikinci üniversite kapsamında okuyan öğrenci sayımız 500 bini aştı. Toplam öğrenci sayımızın neredeyse 3’te 1’i ikinci üniversitede okuyan kişilerden oluşuyor” ifadelerini kullandı.
Öte yandan konuyla alakalı detaylı bilgi almak isteyenlerin, üniversitenin resmi internet sitesinin yanı sıra, facebook ve twitter’da “/AOFAnadolum” youtube’da ise “/AcikogretimSistemi” adreslerinden yararlanabileceği de bildirildi.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi