Açıköğretim final sınav sonuçları açıklandı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Açıköğretim final sınav sonuçları açıklandı
A
a

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi final sınav sonuçları açıklandı.

Sütiş Eskişehir
AÖF sınav sonuçları uzun bir bekleyişin ardından Anadolu Üniversitesi internet sitesi üzerinden açıklandı. 14-15 Ocak tarihlerinde tamamlandıktan sonra büyük bir meraka neden olan AÖF sınav sonuçları, öğrenci giriş sistemi üzerinden erişime açıldı.

AÖF sınav sonuçları Anadolu Üniversitesi Öğrenci Giriş sistemi aracılığıyla açıklandı. Anadolu Üniversitesi İnternet sitesi ve öğrenci SMS sistemi üzerinden yapılan AÖF sınav sonuçları duyurusu, öğrencilerin sonuçları nereden öğrenebileceğine işaret etti. Sınav sonuçları
 https://sinavsonuc.anadolu.edu.tr/SinavNotAciklama/LoginWithoutPass.aspx 
adresinden öğrenilebilecek.

İşte, merak edilen o detaylar:
 

SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

 
AÖF NOT SİSTEMİ

Anadolu Üniversitesi AÖF vize ve final sınavları sonucu, alınan notun en az 100 üzerinden 35 olması, dersi başarılı olarak geçmenizi sağlıyor. Bunun haricinde, 84 ve 100 arası not alan öğrenciler AA, 77-83 arası not alan öğrenciler AB, 71 ve 76 arası not alan öğrenciler BA, 66 ve 70 arası not alan öğrenciler BB, 61 ve 65 arası not alan öğrenciler BC, 56 ve 60 arası not alan öğrenciler CB, 50 ve 55 arası not alan öğrenciler ise CC harfiyle derslerinden geçiyor. Koşullu olarak geçme notları ise 46 ve 49 arası CD, 40 ve 45 arası notlar DC, 33 ve 39 arası notlar ise DD olarak harflendiriliyor.
 
ARTIK AÇIK UÇLU SORULAR YER ALACAK

Rektör Gündoğan, “Açıköğretim Fakültesi’nin 4 programında 4 ders kapsamında ilk uygulama başlayacak. Bu programlar Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Felsefe ve Tarih programları olacak. Türk Dili ve Edebiyatı programında Çağdaş Türk Romanı, Sosyoloji Programında Türk Sosyologları, Felsefe Programında Çağdaş Felsefe ve Tarih Programında Hukuk Tarihi derslerinin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında 2 kısa cevaplı ve 1 açık uçlu soru yer alacaktır” dedi.
 
AÇIK UÇLU SORULARDA 4 YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRMEYECEK

Prof. Dr. Gündoğan, uygulamanın içeriğiyle ilgili detaylı bilgi vererek, şöyle devam etti: “Öğrencilerimizin kendi cümleleriyle bilgilerini ifade etmelerine olanak sağlayacak bu sorular, 4 yanlış 1 doğru uygulaması kapsamında yer almayacak. Kısa cevaplı sorular cevabı yalnızca bir ya da iki kelimeden oluşan sorular olacaktır. Bir romanın yazarının ya da bir anlaşmanın tarihinin yoklandığı sorular kısa cevaplı sorulara örnek olarak verilebilir. Kısa cevaplı soruların her birinin puan değeri birçoktan seçmeli sorunun puan değerine eşit olacaktır.
 
AÖF YENİ SİSTEMİ

AÖF yeni ders sistemine göre; 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecektir. Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)
 
AÖF SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

AÖF sınavlarında 4 yanlışın 1 doğruyu götüreceği sisteme geçildiği için umutsuz olan bazı öğrenciler ise AÖF sonuçları açıklanmadan itiraz yolunu araştırmaya başladı. Öğrenciler, sınavın uygulaması, sorular ve sonuçlarla ilgili inceleme ve yeniden düzenleme talebiyle itirazda bulunabilecekler. Peki, AÖF sınav sonuçlarına itiraz nasıl yapılılr?  

İtiraz, “Kılavuz”veya “Protokol”de belirtilen usule uygun olarak ve belirlenen süreler içinde yapılması halinde kurum tarafından dikkate alınacak. Usule uygun olmayan veya belirlenen süreler dışında yapılan itirazlar dikkate alınmayacak. Sınava girmeyen, sınava alınmayan veya sınavı geçersiz sayılan adayların itirazları ise dikkate alınmayacak.AÖF sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyenler, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 5 iş günü içerisinde Açıköğretim Merkez Büro Yöneticiliği adresine AÖF itiraz dilekçesi yazarak veya aofbilgi@anadolu.edu.tr adresine dilekçeyi mail atarak itirazlarını tamamlayabilecekSınav itiraz dilekçesinde Ad, soyad, TC kimlik numarası, cep telefonu gibi bilgiler aktarılacak. Anadolu Üniversite tarafından konuyla ilgili geri dönüş yapılacaktır.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi