AÇIKÖĞRETİM TARİHİNDE BİR İLK

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç AÇIKÖĞRETİM TARİHİNDE BİR İLK
A
a

Türk yükseköğretim sisteminde ilklerin üniversitesi olarak adından başarıyla söz ettiren Anadolu Üniversitesi, 4-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavlarının sonuçlarını 7 gün gibi kısa bir sürede açıklayarak hem açıköğretim alanında yeni bir ilke imza atmış, hem de bu alandaki üstün organizasyon yeteneklerinin yanı sıra bilgi ve tecrübesini bir kez daha göstermiş oldu. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Açıköğretim Sistemi aracılığıyla 30 yılı aşkın süredir çalışmalarını başarıyla sürdüren Anadolu Üniversitesi, açıköğretim alanındaki bilgi birikimi ve tecrübesinin yanı sıra üstün organizasyon yetenekleri sayesinde her yıl 80’in üzerindeki farklı sınavı başarıyla gerçekleştiriyor. Anadolu Üniversitesi ayrıca, sahip olduğu nitelikli insan kaynağı ve uluslararası standartlardaki teknik/teknolojik altyapısı sayesinde Açıköğretim Sistemi sınav hizmetleri öncesindeki ve sonrasındaki süreçleri 30 yılı aşkın süredir büyük bir titizlikle ve başarıyla sürdürüyor. Açıköğretim Sisteminin sınav organizasyonlarında elde ettiği bu başarıların ardında ise başta Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi, Test Araştırma Birimi ve Basımevi Müdürlüğü olmak üzere üniversite bünyesindeki pek çok birimin göstermiş olduğu uyum ve ekip çalışması yatıyor. Anadolu Üniversitesi, en büyük organizasyonlarından biri olan Açıköğretim sınavlarının yanı sıra sahip olduğu bilgi birikimi, yetenekleri ve tecrübelerinden hareketle çeşitli kamu kuruluşlarının ve özel kurumların sınav organizasyonlarını da başarıyla yürütüyor. Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Sistemi aracılığıyla elde ettiği başarılarla yetinmeyerek her geçen gün sahip olduğu teknik alt yapının yanı sıra kalite düzeyi yüksek, verimli çalışabilen ve üretken insan kaynağıyla kendini sürekli yenilemeye de devam ediyor. Özellikle Test Araştırma Birimi çalışanları, test hazırlama sürecinin planlanması, organize edilmesi, denetlenmesi ve sürecin sonunda kitapçıkların oluşturularak matbaaya teslim edilmesi aşamasından sınav sonrasında madde analizi çalışmalarının koordine edilmesi aşamasına kadar uzun soluklu bir sınav sürecinde de aktif bir rol üstleniyor.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, ÖĞRENCİ ODAKLI HİZMETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
Anadolu Üniversitesi, her sınav döneminde olduğu gibi 4-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavlarını da ülke çapındaki milyonlarca öğrencinin katılımıyla başarılı bir şekilde tamamladı. 97 il/ilçede yer alan 108 sınav merkezinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen oturumlarda 1 milyon 211 bin 669 öğrenci sınava girerken, 439 bin 646 görevli yer aldı. Sınavda ayrıca 659 ders kapsamında toplam 3 milyon 324 bin 973 cevap kâğıdı değerlendirildi. 7 gün gibi kısa bir sürede sınav sonuçlarını açıklayarak Açıköğretim Sisteminde yeni bir ilke imza atmış olan Anadolu Üniversitesi, öğrenci odaklı hizmet anlayışıyla bundan sonraki sınavlar için de sonuçların daha kısa bir sürede açıklanabilmesi yönündeki çalışmalarını başarıyla sürdürüyor.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi