Adıyaman'da şiddetli deprem!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Adıyaman'da şiddetli deprem!
A
a

Adıyaman'ın Samsat İlçesi'nde, 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremin ardından Şanlıurfa da 4.6 ile sallandı. İlk belirlemelere göre can kaybı yok

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Depremin ardından büyük panik yaşanırken bölgede 4,2 , 4,1, 4,4 büyüklüğünde üç artçı sarsıntı daha kaydedildi. Yetkililer ilk tespitlerde can kaybı olmadığını bildirdi.Adıyaman'ın Samsat ilçesinde saat 14.07'de 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Yerin 17,6 kilometre altında meydana gelen sarsıntı, aralarında Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın da aralarında bulundu bazı illerde de hissedildi.

 

Bu depremin ardından 4,2, 4,4 ve 4,1 büyüklüğünde üç deprem daha yaşandı.

Gelen ilk bilgilere göre depremlerde herhangi bir can kaybı olmadı.



 

ŞANLIURFA DA SALLANDI

Şanlıurfa Kasımkuyu'da da 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi:

TÜYSÜZ: HASARLI YAPILARA GİRİLMEMELİ

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremi NTV canlı yayınında değerlendirdi.

Okan Tüysüz, şöyle konuştu:

“Depremin büyüklüğü 5,5 olarak veriliyor. Oldukça sığ bir deprem. Sol yönlü doğrultu atımlı bir fay tarafından oluştuğu anlaşılıyor. Doğu Andolu Fayı’nın karakteriyle uygun. Son 150 yıldır suskun olan bir fay. Burası 7’nin üzerinde depremler üretmiş bir bölgedir. Üzerinde büyük deprem beklediğimiz faylardan biri. Artçı sarsıntılar oluştu. Biraz takip etmek gerekiyor, şu net bir şey söylemek pek mümkün değil. Artçı sarsıntılara bakılırsa tek başına bir deprem olarak görülüyor. Dikkatli olmakta, hasarlı olan yapılar varsa buralara girmemek gerekiyor. Artçı sarsıntılar belli bir süre daha devam edecektir.”

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi