Ahmet Ataç 15 02 2024

AHŞAP ESERLER MÜZESİ AÇILDI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç AHŞAP ESERLER MÜZESİ AÇILDI
A
a

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen, Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’nin beşinci gününde “Ahşap Eserler Müzesi” açılışı gerçekleştirildi.

Sütiş Eskişehir
Yenikent Mahallesi Yıldırım Sokak’ta bulunan Odunpazarı Belediyesi Seramik Park’ta gerçekleşen müzenin açılışına, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, CHP Eskişehir Eski Milletvekili Zeki Ünal, CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, Yenikent Mahalle Muhtarı Nezahat Nazik ve davetliler katıldı. 2015 yılında yapılan etkinlikte 68 ülkeden gelen 300 sanatçı ve bilim adamının yapmış olduğu eserlerin sergilendiği müze yaklaşık 300 metrekare alana sahip ve içerisinde 235’e yakın eser bulunuyor.

Sergi açılışında konuşan Başkan Kurt, Eskişehir’de yapılan Wood is Good etkinliğinde üretilen eserleri kalıcı hale getirdiklerini söyledi. Bir yıl boyunca eserlerin bakımı, onarımı ve hazırlanma çalışmalarının sürdüğünü belirten Kurt, “Geçen yıl Wood is Good etkinliğine katılan tüm sanatçılara tekrar teşekkür ediyorum. Bu yıl da aynı etkinliği farklı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Etkinliğimize katılan sanatçılarımızın ürettikleri eserleri de Eskişehir’in farklı yerlerine yerleştireceğiz. Sanatın ve kültürün önemini, uluslararası dolaşımının geçerliliğini ve çağdaş bir uygarlığın Eskişehir’deki varlığını anlatmaya çalışıyoruz. Açılışını gerçekleştireceğimiz müzedeki eserlerin önemli ve dünyada tek olduğunu düşünerek değerlendirmenizi istiyorum” dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından açılışa gelen konuklar “Odunpazarı Belediyesi Ahşap Eserler Müzesi”ni gezdi.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi