AK Parti 'Evet' kampanyasına başladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç AK Parti 'Evet' kampanyasına başladı
A
a

AK Parti'nin referandum kampanyası bugün Başbakan Yıldırım ve partililerin katılımıyla Arena Spor Salonu'nda başladı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kürsüye çıkan Başbakan Yıldırım "siz bir emanetim var' deyip "Üzerimde bir emanet var. Milyonlar da bu selamı cevapsız bırakmayacak. Kurucu genel başkanımız, kurucu genel başkanımız, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdim" dedi. 

Yıldırım "Gazi Mustafa Kemal'i düşünün... Samsun'a giderken ona da 'Hayır' diyenler oldu. Mütareke basını hep bir ağızdan 'Hayır' diyordu. Gazi Mustafa Kemal bunlara aldırış etmedi." dedi. 

Salonda parti bayraklarının olmaması dikkat çekti. Salonun her yerinde Türk bayrakları var. 

Kampanya açılış töreninde, bugüne kadar AK Parti kampanyalarında imzası bulunan ve 15 Temmuz’da FETÖ’cü hainlerin darbe girişiminde oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile şehit olan Erol Olçok da unutulmadı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu toplantıya davet edildi ama önceden planlanan yurt dışı seyahatleri olduğu için katılmadılar.

Kampanyadaki şarkılardan biri 'milyonlarca evet' ismini taşıyor.

Binali Yıldırım'ın konuşmasında öne çıkanlar

'Bu salonu hınca hınç dolduran herkesi yürekten selamlıyorum' diyen Başbakan Binali Yıldırım,  üzerimde bir emanet var umarım ekranların karşısındakiler de bu selamı es geçmeyecek, adam gibi adam, kurucumuz,  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamı var! Erdoğan'ın emanetine sahip çıkıyormuyuz . Buradan öyle bir 'Evet' deyin ki milyonlar sesimizi duysun... " dedi. 

Yıldırım, "Bugüne kadar AK parti'nin bütün kampanyalarında olan 15 temmuz darbe girişiminde şehit olan  Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip, Olçok ve tüm şehitlerimizi anıyoruz" dedi.

Bütün gazilerimize buradan şükranlarımızı sunuyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

"Bismillah" deyip başlıyoruz

Bugün yeniden kutlu bir yolculuğa çıkıyoruz. Yeni bir başlangıç için Bismillah diyoruz. Yarının güçlü Türkiyesini kurmak için ilk adım atıyoruz. Allah yolumuzu, bahtımızı açık eylesin.

Gazi Mustafa Kemal'e bile hayır dediler

Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethederken ona da 'Hayır' diyenler oldu. Gazi Mustafa Kemal'i düşünün... Samsun'a giderken ona da 'Hayır' diyenler oldu. Mütareke basını hep bir ağızdan 'Hayır' diyordu. Gazi Mustafa Kemal bunlara aldırış etmedi. 

Her seferinde "evet" dedik

'Recep Tayyip Erdoğan milletvekili olamaz, muhtar bile olamaz' dediler. Millet 'Evet olacak' dedi. Recep Tayyip Erdoğan'ı milletvekili de yaptı, Başbakan da yaptı. Onlar her reformda 'Hayır' dediler. Biz her seferinde 'Evet' dedik. Yolumuza devam ettik. 2007 yılında 'Hayır siz Cumhurbaşkanı seçemezsiniz' dediler. Biz 'Seçeriz' dedik. Millete gittik, milletimiz ne dedi? 'Evet' dedi. Ve Cumhurbaşkanımızı seçtik. 'Millet Cumhurbaşkanı seçemez' dediler. Biz 'Seçeriz' dedik, milletimiz 'Evet' dedi. Cumhurbaşkanını bizzat millet kendi 'Evet' oylarıyla seçti. 

Gezi olayları provokosyondur dedik, hayır dediler, 17-25 Aralık kumpastır dedik, hayır dediler. 15 Temmuz’da yıkamazsınız, bölemezsiniz dedik. Biz onların hayırlarına evet diyerek bugünlere geldik. Biz çekinseydik tarih ve millet bizden hesap sorardı. İnanın, Allah bizden hesap sorardı.

Korksaydık millet bizden hesap sorardı

Heyecanımızı yeniledik, coşkumuzu yeniledik. Asla 'Yeter artık' demedik. Ne dedik? Bu aziz millet her şeyin en yenisini hak ediyor. Onun için yeniliğin daima peşinden koştuk. Yenilik zordur ancak zor diye yeniliğe direnenler, tarih sahnesinden yok olup giderler. Unutmayalım, korkaklar asla zafer anıtı dikemezler. Değişime, gelişime 'Hayır' diyenler ortaya hiçbir eser koyamazlar

Korksaydık tarih ve millet bizden halk hesap sorardı.

Biz gönülden isteyerek "evet" istiyoruz. Sandığa gittiğimizde "bütün kalbimle evet" diyerek mührü basacaksınız.

Madde madde neden "evet" diyoruz

Bu anayasa değişikliğini biz MHP'yle birlikte uzlaşmayla yapıyoruz. Bu anayasa değişliği neden yapılıyor? Vatandaşımızın önce bunu öğrenmesi lazım.

-Yargı'nın bağımsız ve tarafsız olmasını istiyoruz. CHP, buna neden karşı çıkıyor? CHP bunu istemiyor mu?

-Milletvekili sayısı 600'e çıkıyor. CHP, bunu da istismar ediyor. Halbuki bunu söylerken CHP-DYP koalisyon hükümetinde anayasa değişikliğiyle vekil sayısını 450'den 550'ye çıkaranların kendileri olduğunu unutuyor. Sayın Kılıçdaroğlu istismarı bırakın.

-Milletvekili seçilme şartları... Biliyorsunuz AK Parti, vekillik yaşını 30'dan 25'e çıkardı. Şimdi de 18'e düşürüyoruz gençler hazır olun. Buna da karşı çıkıyorlar. 'Gençlere ne oluyor beklesinler' diyorlar. Oy verirken çağırıyorlar gençleri ama.

-Seçim süresi şimdi 4 yıl. Bunu 5 yıla çıkarıyoruz. Çünkü 4 yıl seçim olunca, vekillerin süreci ve hükümet kurulma gibi diğer süreçlerle 3 sene alıyor. Bu Artık 5 yıl olacak. İki sandık kurulacak. Biri cumhurbaşkanı diğeri milletvekilleri için. Aynı anda iki sandık. Birinde hükümet seçiliyor, birinde de meclis seçiliyor.

 -Bakanlar Kurulu kararı yerine Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi getiriyoruz. Cumhurbaşkanı adayı olma yolları artırılıyor."

- Her siyasi grubu ayrı ayrı, beraber de aday gösterebilir. Yüzde 5 oy alan partiler de aday gösteribiliyor. Yüz bin seçme yeterliliğine sahip vatandaş da cumhurbaşkanlığına aday gösterebiliyor. Aday gösterme işi kimsenin tekelinde değil.

-Cumhurbaşkanının görev ve yetkileri... Çok geniş yetkiler veriliyor deniyor. Cumhurbaşkanı sadece vatana ihanetten suçlanabiliyor. Yetki gani, sorumluluk bafi. Bu sistemle biz nereye gideceğiz. Yetkiler var, sorumluluk da var. Biraz daha fazla yetki veriyoruz. Başbakanın yetkilerini de cumhurbaşkanına veriyoruz. Bakanlar kurulu kararı yerine cumhurbaşkanlığı kararnamesi değişikliği getiriyoruz. Bizim yaptığımız gizli ortakları ortadan kaldırmak.

-Bu sistem kriz çözüyor. Bu sistemde sıkı yönetim kalmıyor. Mevcut sistemde OHAL ilan ediyorsunuz ve KHK'lar çıkarıyorsunuz ama onlarla ilgili açıklayıcı bir hüküm yok. Boşluk var bu kalkıyor. OHAL ilan edebilirsiniz ancak aldığınız kararları Meclis'e göndereceksiniz. 3 ayda Meclis onaylamazsa yürürlükten kalkıyor."

-HSYK'nın yeniden yapılandırması. Mevcutta ne var 22 . 22 üyesi sayısı 13' düşüyor. 4 tanesini cumhurbaşkanı seçiyor.

-Bütçeyi meclis hazırlıyor. Bütçe onaylanıncaya kadar eski bütçenin oranı enfilasyon oranında artırılarak devam ediyor.

-Anayasa mahkemesi, Askeri yargıtay, kaldırıldı. Çünkü yargı birleştirildi.

-Yeni sistemle ekonomi daha da güçlenecek. Yeni sistem terörün sonunu getirecek. Niye 'hayır'diye avaz avaz bağırıyorlar bunun için.

Oyu ne olursa olsunherkesi kucaklayacağız. Gerginliğin dilini kullanmayacağız.

Hep birlikte evet milyonlarca evet

12:32: Binali Yıldırm Kürsüye geldi ve konuşmasına başladı

12:18 AK Parti Genel başkan Yardımcısı ve kampanyayı yürüten Fatih Şahin "Hoşgeldiniz" konuşması yapıyor

12:05 AK Parti referandum tanıtım filmi gösterildi

12:03 Saygı duruşunun  ardından İstiklal marşı okundu.

11:30 Başbakan Binali yıldırım salona giriş yaptı...

11:00 Ankara Arena Spor Salonu'nu dolmaya başladı

Kampanya toplantısı hazırlıkları

 "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Kampanya Tanıtım Toplantısı" hazırlıkları için görevliler çalışmalarını gece de sürdürdü.

 Bu kapsamda, dün saat 23.00'ten itibaren Kazım Karabekir, Hipodrum ve Cumhuriyet caddeleri ile Talatpaşa Bulvarı'nın salona çıkan noktaları iş makineleri de kullanılarak trafiğe kapatıldı.

Salona grafiti ile yazılan "evet" pankartı asıldı. "Evet" yazılı kırmızı beyaz balonlar ve sahnenin her iki tarafında evet mührünün bulunduğu panolar asıldı. Sahnenin her iki tarafına ekranlar konuldu, basın mensupları için özel bölümler oluşturuldu.

30'u uluslararası 400 STK'yı davet ettiklerini, 60'ı yabancı 500 gazetecinin salonda yerini alacağını ifade eden Şahin "Yurtdışından misafirimiz olmayacak, yalnızca Türkiye'de görev yapan yabancı misyon şefleri olacak.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılacağı toplantıya 123 yabancı misyon şefinin davet edildiği duyurulmuştu.

 Spor salonu çevresinde çok sayıda polis görev yapıyor.

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Başbakan Yıldırım'ın posterinin yanı sıra Türk bayrağı ve AK Parti bayrağı asıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, dün çalışmalar hakkında Ankara Arena Spor Salonu'nda basın mensuplarına bilgi verdi.

Diğer siyasi parti yönetimlerini davet etmedik ama siyasi partilere gönül verenler burada bizlerle birlikte olacak. Türkiye'nin zenginliklerini barındıran 5 - 6 şarkımız var. Sloganlarımız, Başbakanımızın konuşması esnasında paylaşılacak. Cumhurbaşkanımızın bir temenni mektubunun olacağını düşünüyorum" dedi.

Etkinlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ait görsellerin de kullanılması bekleniyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi