Albay: Kaldığımız yerden devam

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Albay: Kaldığımız yerden devam
A
a

ESGİAD Başkanı Kahraman Albay, ESGİAD’ın  2011 yılında sehven Anadolu İşadamları Federasyonu’na üye olduğu gerekçesiyle kapatıldığını, ancak bu üyeliğin kendilerinden onay alınmadan gerçekleştirildiğini söyledi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
15 Temmuz sonrası kapatılan Eskişehir Genç İşadamları Derneği (ESGİAD), çıkarılan yeni bir Kanun Hükmünde Kararname ile Kasım’da yeniden hizmete girdi. ESGİAD Başkanı Kahraman Albay, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte London Stage’de düzenlediği basın toplantısında süreci değerlendirdi. ESGİAD’ın  2011 yılında sehven Anadolu İşadamları Federasyonu’na üye olduğu gerekçesiyle kapatıldığını anlatan Albay, “Bu üyelikten derneğimizdeki hiç kimsenin ne bilgisi, ne haberi, ne de onayı bulunmaktadır. Kapatma kararının ardından yaptığımız araştırmalar sonucunda, adı geçen federasyona üyeliğimizi o dönemki Dernekler İl Müdürü’nün yaptığından şüphe ederek, kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Zaten son açıklanan Kanun Hükmünde Kararname’de hatadan dönülerek, ESGİAD’ın adı geçen örgütle hiçbir bağının olmadığı tespit edilmiş ve kapatma kararı kaldırılmıştır” dedi.

Bize güvenen insanlar oldu
Kapatma sürecinde çok büyük mücadeleler verdiklerini aktaran Albay, “Derneğimizin adı geçen terör örgütü başta olmak üzere bu ülkeye karşı kumpas kuran hiçbir örgüt, kurum, kuruluş veya kişi ile ilgisinin olamayacağı, aksine karşısında durup mücadele vereceğini her fırsatta gösterdik ve anlattık. O süreçte bizlere inanan, güvenen insanlar oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay, CHP Milletvekilleri Cemal Okan Yüksel, Gaye Usluer ve Utku Çakırözer ile Vali Azmi Çelik’e teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı. Albay, kapatılma sürecinde özellikle Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel’in kendilerine verdiği desteğin karşılığının hiçbir şey ile ödenemeyeceğini söyledi. Yüksel’e teşekkürlerini sunan Albay, “Kendisi en başından beri kurumumuza ve bizlere inandı, güvendi ve kefil oldu. Bununla da yetinmeyerek yapılan hatadan dönülmesi için en üst düzeyde çaba sarf etmiştir. Değerli vekilimiz, ESGİAD’ın ve tabiki bizlerin hiçbir illegal örgütle ilgisi olmadığını, devletin tüm kademelerinde dile getirdi. Başta İçişleri ve Adalet Bakanı’mız olmak üzere ilgili tüm bakanlar ile görüşerek durumumuzu net olarak ortaya koydu” dedi.

TÜGİK yanımızda durmadı
Yaşadıkları süreçte çatı kuruluşları olan Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu’nun kendilerini yalnız bıraktığını anlatan Albay, “Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu’nun mevcut Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu, kapatma sürecinde hiçbir şekilde yanımızda durmadı. O dönemde ülke koşullarının ağırlığı, OHAL süreci gibi nedenlerle bu tavırlarını anlamaya, hoşgörmeye çalıştık. Ancak bu derneğin kapatma kararının ortadan kaldırılarak, yeniden açıldığı 23 Kasım’dan bugüne kadar aradan geçen süre içerisinde Genel Başkan tarafından aranmamasını kabul etmemiz, hoşgörmemiz, anlamamız mümkün değildir. İşte bu nedenlerle Yönetim Kurulu olarak 28.11.2016 tarihinde aldığımız karar doğrultusunda, bundan böyle TÜGİK’in şuanki yönetiminin hiçbir etkinliğine, organizasyonuna katılmayacağız” diye konuştu.

Kaldığımız yerden devam
ESGİAD olarak kaldıkları yerden çalışmalarına yeniden başlayacaklarını, verdikleri tüm sözleri ve hazırladıkları tüm projeleri gerçekleştirmek için var güçleriyle çalışacaklarını ifade eden Albay, “ESGİAD olarak Temmuz’dan Kasım ayına kadar geçen sürede yaşananları yaşanmamış olarak kabul ederek, yanlıştan dönülmesinin sevinci ve daha büyük bir azimle, gayret, heyecanla, işlerimize dört elle sarılacağız. ESGİAD Eskişehir’in en önemli dinamiklerinden birisidir. Bundan sonrada kentine, insanına, üyesine, devletine, milletine hizmet etmeye devam edecektir. Güçlü Eskişehir, güçlü yarınlar, refah seviyesi yüksek insanlar, örnek bir kent için taşın altına elimizi, gövdemizi koymaya hazırız. Kaldığımız yerden çalışmalarımıza yeniden başlayacak, verdiğimiz tüm sözleri ve hazırladığımız tüm projeleri gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız. Umudumuz hiçbir zaman yitirmedik. Aksine geleceğe dair daha büyük umutlarla yolumuza devam edeceğiz. Bizlere inanan, güvenen ve yanımızda yer alan herkesin, her kurum ve kuruluşun gururu olmaya devam edeceğiz” dedi.

2017 daha zor geçecek
Albay, ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dolar’daki yükselişin önümüzdeki günlerde düşeceğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  ‘dövizleri bozdurun’ çağrısını ise piyasalar için olumlu bulduklarını ifade etti. 2016 yılının ekonomik açıdan sıkıntılı geçtiğini, Eskişehir’de birçok firmanın battığını anlatan Albay, ekonomik olarak 2017’nin daha zor geçeceğini savundu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi