ALTERNATİF ENERJİLİ ARAÇLAR YARIŞTI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ALTERNATİF ENERJİLİ ARAÇLAR YARIŞTI
A
a

Eskişehir'de 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla  "Youth For Future" adlı Türkiye'nin ilk uzun mesafe, alternatif enerjili otomobil yarışı gerçekleştirildi. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesinde yer alan bir alışveriş merkezinin otoparkından startı verilen yarışmada, Anadolu Üniversitesi'nin Solar Team, İstanbul Üniversitesi'nin SOCRAT ve İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜGAE takımları Sivrihisar ilçesine kadar yarıştı. 

Vatandaşlar, güneş enerjisi ile çalışan araçları yarışma öncesinde yakından inceleme fırsatı buldu. 

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Nezih Orhan, yarışma öncesi yaptığı açıklamada, dünya genelinde alternatif enerji, enerjinin verimli kullanılması, yerli ve yenilikçi teknoloji üretimi, gelişimi ve yerli otomobil konularının son yıllarda giderek önem kazandığını söyledi.

Etkinlikle 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir farkındalık da oluşturmak istediklerini aktaran Orhon, "Asya ve Avrupa Kıtası'nda ilk defa düzenlenecek olan bu etkinlikle Türkiye, trafiğe açık kara yollarında ilk uzun mesafeli alternatif enerjili araç yarışı gerçekleştirilmiş olacaktır. Bu yarışta araçlar enerji verimliği ve hızları, takımların uyumu ve strateji geliştirme gibi becerileri kıyaslanacaktır. Takımlar Sivrihisar'da kısa bir molanın ardından tekrar yola çıkıp gün batmadan Eskişehir'e ulaşacaklar. En hızlı ve en az enerjiyi harcayan takım birinci ve madalyanın sahibi olacaktır." dedi

Proje koordinatörlerinden Eren Dağoğlu ise söz konusu projede yaklaşık 75 kişinin yer aldığını belirterek enerji verimliliğine katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Etkinliğe CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Projeye Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, Eskişehir Valiliği, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Ticaret Odası'nın da destek verdiği kaydedildi.

Etkinlik, yarın yapılacak ödül töreni ile sona erecek.

fotoğraflar temsilidir

 

Kaynak : AA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi