×

‘Kervan’ polemiği büyüyor

CHP’li Akın Sallarel’in Hamamyolu’nda ağaç eylemi yapanlar için ‘it ürür, kervan yürür’ demesi siyasi tansiyonu yükseltti. Özür bekleyen AK Partililer, Sallarel’in istifasını da istedi. CHP’nin yanıtı ise farklı oldu!

AK Partililer, Hamamyolu Projesi kapsamında ağaçlara zarar verildiği gerekçesiyle eylem yapmıştı. Tepkileri değerlendiren CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, parti binasında düzenlenen Pazar Toplantısı’nda “Bir papağan misali, üç kelimenin yerini değiştirip değiştirip, aynı cümleleri kuruyorlar. Ama Odunpazarı’ndaki hemşehrilerimiz bu ucuz siyaset numaralarını yutmaz. Biz bunlara anlatıyoruz anlamıyorlar. Gösteriyoruz görmüyorlar. Bunların gözlerinin kör olduğunu daha önce söylemiştim ama kulakları da sağırmış. Buradan çok açık ve net bir şekilde ifade ediyorum, açsınlar kulaklarını iyi dinlesinler; İt ürür, kervan yürür” dedi.

Sallarel’in ‘it ürür, kervan yürür’ benzetmesine tepki gecikmedi. AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, sosyal medya hesabından Kazım Kurt’a “Akın Sallarel’in yaptığı kabul edilemez açıklama sizin de görüşünüzü yansıtıyor mu” diye sordu.

Doğan’a cevap Sallarel’den geldi. Sallarel, Doğan’ın paylaşımının altına “Senin trollerin bizi yolumuzdan döndürümez. Sen gel sen tek başına gel” diye yorum yaptı.

AK Parti Odunpazarı Gençlik Kolları Başkanı Mürsel Çavdar da “Odunpazarlı vatandaşlarımıza yapılan bu seviyesiz hakaret hiçbir gerekçeyle kabul edilemez. Odunpazarı halkına ‘it ürür kervan yürür’ diyerek hakaret eden CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Odunpazarı halkından özür dilemelidir” paylaşımında bulundu. Çavdar, Sallarel’i istifaya davet etti.

Öte yandan CHP İl Başkanı Sinan Özkar da “Akın Sallarel Başkanımıza saldırı başlatılmış paylaşalım hep beraber it ürür kervan yürür” diyerek tartışmaya katıldı. Özkar’ın paylaşımının ardından bazı CHP’lilerin sosyal medyada “it ürür kervan yürür” paylaşımı yaptıkları görüldü.