Anadolu motiflerini yumurtaya işledi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Anadolu motiflerini yumurtaya işledi
A
a

Çin’de gördüğü yumurta oyma sanatını ‘sanatın en kırılgan hali’ temasıyla Türkiye’ye yolculuğuna çıkaran ince iş sanatçısı Yusuf Evgören, Anadolu motiflerini işlediği ‘Yumurtadan sanata’ isimli sergisiyle izleyenleri kendisine hayran bırakıyor. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
            Anadolu motiflerini yumurtaya işledi
Tepebaşı Belediyesi’nin ev sahipliğinde hazırlanan ve Espark Alışveriş Merkezi’nde Eskişehirlilerin beğenisine sunulan ‘Yumurtadan sanata’ isimli sergi açılışı Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç’ın da katılımıyla gerçekleştirildi. İçi boşaltılmış yumurtanın özel matkap ve hassas delici aletlerle süsleyerek boyadığı ve alışılagelmişin dışında farklı eserlerin gösterime sunulduğu sergiyi gezen ziyaretçiler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yumurta üzerine yapılan oyma işlemleri ise vatandaşların oldukça ilgisini çekti.

Başkan Ataç’ta yumurtayı oyarak eser yaptı
Yumurtayı nasıl işlediğini göstermek amacıyla açılışta canlı performans gösteren ince iş sanatçısı Yusuf Evgören, sanatını ziyaretçilere anlattı. Evgören’in ardından Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da sanatçı kişiliğini konuşturarak kısa süre içerisinde yumurtayı oyup eserini ortaya çıkardı.

“Hassas sanat eserlerini muhakkak görmelerini tavsiye ediyorum”
Açılışta konuşan Başkan Ataç, Eskişehir’de farklı bir sergi izlediklerini belirtti. Ataç, “Yusuf ustamız Türkiye’de bu işi yapan tek usta. Yumurtanın önce içini boşaltıyor, sonra o ince kabuğa bizim diş hekimliğinde kullandığımız tur motorlarıyla, elmas uçlarla delikler açarak, o olağanüstü sanatını bu şekilde gerçekleştiriyor. Hatta bugün bir uygulama da yaptı. Herkesi bu hassas sanat eserlerini muhakkak görmelerini tavsiye ediyorum. Ben de çok teşekkür ediyorum böyle güzel uğraşı ve işler yaptığı için. Zaten bütün Türkiye’yi dolaşıyorlar. Bugüne kadar 25 bin kişi izlemiş açılan sergileri. Tahmin ediyorum gezmeye devam edecekler” dedi.

“Türkiye’de yumurta oyma sanatını ilk ben başlattım”
Yumurta işlemeciliğine hobi olarak başladığını ifade eden Yusuf Evgören ise, “Ben buna hobi olarak başladım. Alışkanlık oldu yapmadan duramıyorum. Güzel şeyler yaptıysak ne mutlu bize. Bu işe başlayalı 10 yıl oldu, ama bu süre içinde aralar verdim. Şu anda da ara vermiş durumdayım. Yumurta oynama sanatını Türkiye’de ilk ben başlattım. Çalışmayı seven bir insanım, hiç boş durmam sürekli uğraşırım. Tahtalarla uğraşırken matkap vardı, yumurta pişirecektik, ‘Şunu matkapla deleyim’ dedim, delinince o bana bir ışık verdi. ondan sonra devam ettim” ifadelerini kullandı.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi