Asgari ücrette işçinin ailesi dikkate alınmalı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç  Asgari ücrette işçinin ailesi dikkate alınmalı
A
a

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası ve Nakliyat İş Sendikası üyelerini katılımı ile yapılan açıklamada, asgari ücret hesabında uluslararası standartlara uyulması, işçinin ailesi de dikkate alınması istendi. 

Sütiş Eskişehir
Adalar’daki ‘asgari ücret’ konulu ortak açıklamayı okuyan Birleşik Metal İş Şube Başkanı Ahmet Arı, TÜİK’in asgari yaşam maliyeti olarak komisyona bin 669,00 TL bildirdiğini, Türk İş’in ise bin 600,00 TL önerdiğini vurgulayarak , “Türk İş’in işçi temsiliyetinin ne durumda olduğu ortadır. Ülkemizdeki servetin ve gelirin dağılımı nasıl? Hangi ortamda asgari ücret belirleniyor. Sosyal devlet, sosyal adalet ilkesi toplumda servetin ve gelirin adaletli paylaşımını esas alan bir toplumsal düzendir. Ülkemiz dünyada ki servet ve gelir dağılımının en adaletsiz olduğu ülkelerden biridir. Bu durumun gerçek İslamiyet’le herhangi bir ilgisi yoktur” dedi.

İşçiler ve diğer çalışanların harcama yapmadan vergilerini peşin olarak ödediğini ifade eden Arı şunları söyledi:
“İşçilerin ücretlerinden alınan; gelir vergisi yüzde 10’da sabitlensin. Asgari ücretten vergi alınmasın, az kazanan az, çok kazanan çok vergi ödesin. Temel ihtiyaç ürünlerinden dolayı vergi alınmasın. İşçilerin üzerindeki dolaylı vergi yükü kaldırılsın. Sermayenin para babalarının gelirleri, servetleri vergilendirilsin. Servetin ve gelir dağılımının bu kadar adaletsiz olduğu hayat pahalılığının enflasyonunun artma sürecine girdiği dönemde asgari ücretliye toplu taşıma ücretsiz olmalıdır. Asgari ücret tespit komisyonuna tüm işçi konfederasyonları katılmalı. Asgari ücret hesabında uluslar arası standartlara uyulmalı, işçinin ailesi de dikkate alınmalıdır. Asgari ücret bütün çalışanlar için ortak saptanmalıdır. Asgari ücret sefalet ücreti olmasın, 2 bin TL net asgari ücret olsun.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
memduh 28 Aralık 2016 17:06

İşçinin ailesi, onun çalışanıdır! Dolayısıyla zımnen 'Sendikalı' olup, eşine (patronuna' karşı TİS yapmalı ve bu anlamdaki ekonomik sosyal haklarını talep etmeli.Çocuk büyütmekten, ev işine, bütün külfetlir işverene bedavaya getirilmesinin hesabını, İşçi, işverenin önüne koyulacak miktarla ödemeli ve dolayısıyla toplumun yarısının asıl emeğini bedava getiren düzenil,'asgari ücret' tüanımı, bütün aile bireylerininm gelirlerine göre konuşulan bir gerçeklik olmalı! Sermayenin sah0tekarlığı, insanlığın adalet ölçüsü değildir!

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi