Asırlık bina kütüphane oluyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Asırlık bina kütüphane oluyor
A
a

Sivrihisar Belediyesi, ilçenin son 100 yılına tanıklık eden ve tamamlandığında Sivrihisar Kent Müzesi olarak hizmete kazandırılacak olan eski askerlik şubesi binasının restorasyon çalışmalarına başladı. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Tarihi binanın restorasyonunun başladığını açıklayan Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, "Restorasyon çalışmaları tamamlandığında eski askeri hastane ile eski askerlik şubesinin de içinde bulunduğu bu bölge, önemli bir turizm merkezi haline gelecek" dedi.
Kentteki tarihsel mimari mirası korumaya büyük önem verdiklerini belirten Yüzügüllü, kentteki tarihi varlıkların korunmasına yönelik çalışmalar sürdüğünü, turizme yönelik birçok projeyi hayata geçirmekte olduklarını ifade etti.

Sivrihisar Belediyesi tarihi yapının içini yine aslına uygun olarak yenileyecek. Restorasyon çalışmalarının ilk aşamasında binalar, özgün olmayan eklentilerden arındırılacak. Cephe temizliği yapılarak çatı kaplamaları ile doğramalar yenilenecek. Restorasyonun ardından tarihi bina Sivrihisar Kent Müzesi olarak tarihe tanıklık etmiş eserleri bünyesinde barındıracak.

Sivrihisar Belediyesi tarafından oluşturulacak Kent Müzesi’nde sergilenmek üzere geçmişten günümüze taşınmış, Sivrihisar’ın tarihsel ve yöresel değerlerinden oluşan parçaların kabul işlemine başlanıldı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi