BAKAN SOYLU GÖÇ OKULUNU AÇTI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç BAKAN SOYLU GÖÇ OKULUNU AÇTI
A
a

Eskişehir’de mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının öğrenim görmesi için yapılan ‘Göç Okulu’ programının açılışına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, devlet olarak mevsimlik tarım işçilerinin yanlarında olduklarını söyledi. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bir takım ziyaretler ve açılışlara katılmak üzere Eskişehir’e gelen Bakan Soylu, 24’üncü Dönem AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can’ı eczanesinde ziyaret etti. Ardından Soylu ve beraberindeki heyet Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit düşen Anıl Gül’ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Alpu Belediyesini de ziyaret eden Bakan Süleyman Soylu, Alpu ilçesinde mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için hazırlanan Göç Okulunun açılışına katıldı. Burada çocuklarla birlikte kurdele kesen Bakan Soylu, prefabrik okulun içine girdi. Öğrencilerle bir süre aynı sırada oturan Soylu, daha sonra çocuklara oyuncak bebek ve araba dağıttı. Açılışın ardından okul yakınında hazırlanan iftar alanına geçildi. Burada dağıtılan yemeklerle mevsimlik işçilerle birlikte iftar yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, yemek sonrasında yaptığı konuşmada mevsimlik işçilerin daime yanlarında olduklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyetine katkıda bulunmak için memleketlerinden kilometrelerce uzaklardan gelerek çalışan tarım işçilerin ekonomiye önemli katkı sağladığını ifade eden Soylu, “Sizin ektiğiniz, sizin biçtiğiniz, bizim hürriyetimizin ve özgürlüğümüzün sağlandığı bu topraklar başta olmak üzere bütün dünyanın her yerini ailemiz olarak görürüz, mağdurları ailemiz görürüz, mazlumları ailemiz görürüz ve gücümüz yettiğince uzanabileceğimiz her noktaya uzanırız. İşte bugün ailemizin bir kısmıyla burada iftar yaptık. Beraber ellerimizi semaya açtık. Allah’a dua ettik. Urfa’dan kilometrelerce öteden buraya geliyorsunuz. Emeğinizi, alın terinizi bu toprağa akıtıyor, buradan bereket, buradan aş, buradan ekmek memleketimizin her tarafına ama her tarafına gönderiyorsunuz. Aile demek bu demektir. Aile başka bir kavramın adı değildir. Bilmenizi istiyorum ki bugün Türkiye’de 48 vilayette mevsimlik tarım işçilerimiz yılın belli dönemlerinde evlerinden uzak, barklarından uzak, bir taraftan geçimlerini temin edebilmek ama bir taraftan da ülke ekonomisine katkıda bulunabilmek için büyük bir uğraş içerisinde, emek içerisindedir. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak, devletimiz olarak, bir sosyal hukuk devletinin gereği olarak bilmenizi istiyoruz ki sizin yanınızdayız. Bir çok kanun çıkardık ama bu konudaki ortaya koyacağımız icraatlarla bunları destekleyecek ve inşallah biraz önce sayın milletvekilimizin, kıymetli belediye başkanımızın, sayın valimizin, konuşmayı açan Handan hanımın, rektörümüzün her birinin ifade ettiği gibi aile olmanın gereğini devlet olarak, hükümet olarak yerine getireceğiz. Şunu söylemek istiyorum, buradan kıymetli belediye başkanına hepinizin önünde teşekkür ediyorum ve burada bir takım eksikliklerin farkında olduğunu biliyorum ben de farkındayım herkes farkında” dedi.

“SORUNLARINIZI KISA SÜREDE ÇÖZECEĞİZ”
İşçilerin sorunlarına da değinen Bakan Soylu, şunları söyledi:
“Su konusunda sıkıntınız var. Belediye başkanımız burada hükümetin bakanı olarak ben buradayım, rektörümüz burada, valimiz burada, kaymakamımız burada, milletvekillerimiz burada her birimiz buradayız. Bir su meselesi konusunda elimizden geleni ortaya koymaya çalışacağız ve size yardımcı olacağız. Elektrik konusunda yine sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Bilmenizi istiyorum, bu çocuklar sadece sizin çocuklarınız değil 79 milyon bu memleketin çocukları, bizim çocuklarımız, bizim ailemizin bireyleri onların bu konteynırlarda, buradaki eğitim şartlarında çok daha iyi öğrenim görebilmeleri için gayret gösteren başta Anadolu Üniversitemiz rektörüne ve destek olan kıymetli valimize ve yine Birleşmiş Milletlerin Nüfus Fonuna teşekkürlerimizi ifade ediyoruz. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Geçen gün bir hafta olamadı Silopi’deydim. İftarı Silopi’de açtık ve birlikte iftar yaptık. Hemen İdil’de yine oranın yakınında bir çocuğumuz liseye giriş imtihanlarında Allah’a hamd olsun ki Türkiye birincisi oldu. Bu azmin, bu gayretin, bu samimiyetin, bu ailenin verdiği emeğin ve sadakatin en önemli neticelerinden bir tanesidir. Bu çocuklarımız yarına iyi hazırlamak zorundayız. Bu benim de görevimdir, sorumluluğumdur, bu başkanımızın da görev ve sorumluluğudur, bu sayın Cumhurbaşkanımızın da görev ve sorumluluğudur, bu milletvekillerimizin görev ve sorumluluğudur, bu, bu memlekette kamu görevi gören herkesin, millet görevi gören herkesin görevi ve sorumluluğudur.”

“ÇALIŞMA BAKANI OLDUĞUM SÜRECE SIKINTINIZI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIM”
Mevsimlik tarım işçilerine yönelik kanun çıkardıklarını hatırlatan Soylu, “Merak etmeyin bu ülkenin Çalışma Bakanı olduğum sürece, ne kadar? 24 saat, 24 saat, 48 saat, 48 saat buradaki milletvekili arkadaşlarımla birlikte bilmenizi istiyorum ki her türlü sorununuzda sıkıntınızda gücümüzün yettiği ölçülerde yanınız da olacağız. Sizinle birlikte olacağız ve buradaki emeğinizin, buradaki alın terinizin, burada toprakla buluştuğu bu ortamın ve bu şartların daha iyi oluşması için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğimize emin olabilirsiniz. Bu sadece Alpu için değil, bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışma yaptı, bu konuda daha yeni, mevsimlik tarım işçilerinin hem sosyal güvencelerinin daha iyi temin edebilmek için kanunlar çıkardık, çıkarmaya devam ediyoruz. Neredeyse orta ölçekli Anadolu vilayetlerinin iki katından, üç katından daha fazla bir insan topluluğu yılın 8 ayı, 9 ayı, 10 ayı Türkiye’nin her tarafında ülkemin bereketlenmesi, ülke ekonominse katkıda bulunabilmesi ve bu kardeşliğin, bu birlikteliğin, bu beraberliğin. Kolay bir iş değil, 96 yılından itibaren Alpu’yu yuva bilmişsiniz, Alpu’yu yer bilmişsiniz, Alpu’yu ev bilmişsiniz, Alpu’lu sizi kardeşi olarak bilmiş, burada da bir aile olmuşsunuz. Allah sizden razı olsun, Alpululardan razı olsun, emeğinizden razı olsun, emeğinizin gayretinden razı olsun.”
Göç okulunun açılışına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Emine Nur Günay, Harun Karacan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mahmut Kaçar, Mehmet Ali Cevheri, Mehmet Akyürek, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, ilçe belediye başkanları ve davetli misafirleri ile mevsimlik tarım işçi ve çocuklar katıldı.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi