Başbakan'ın açıklaması turizmcileri sevindirdi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Başbakan'ın açıklaması turizmcileri sevindirdi
A
a

Başbakan Binali Yıldırım'ın 2017 yılı boyunca yurt dışından turist getiren A grubu seyahat acentelerine uçak başı 6 bin dolardan 7 bin 800 dolara kadar yakıt desteği verileceğini açıklaması, turizmcileri sevindirdi.

Sütiş Eskişehir
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Danışmanı Akın Çamoğlu, Eskişehir, Antalya, Muğla, İzmir, Kütahya, Trabzon, Denizli ve Isparta'nın yer aldığı bazı merkezlere yurt dışından turist getiren A grubu acentelere sağlanacağı belirtilen uçak başı yakıt desteğine ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Çamoğlu, turizmcilerin 2016 yılından umduğunu bulamadığını belirterek, "Türkiye ilk 5'te koşarken Rusya krizi ve ekonomideki bazı sıkıntılar 2016 yılında turizm sektörünü zor durumda bıraktı. Turizm gelirlerinde yüzde 40 civarında bir azalma var. Hükümetimiz bu olumsuzluğu fark ettiği anda teşviklerde bulunmaya başladı." dedi.

Türkiye'ye yurt dışından turist getiren A grubu seyahat acentelerine uçak başı verilecek teşvikin 2017 yılı için umut var olduğunu dile getiren Çamoğlu, "Hem acenteler hem de otelciler için 750 yatak kapasitesi dışında konaklamalardaki teşvik, turizmi canlandıracaktır ama bunlar yeterli değil, A grubu acentelere daha genel manada teşvik getirilmelidir. Özellikle sigorta ve vergilerinin ertelenmesi ile ucuz kredi verilmesi konularının ele alınması lazım. Söz konusu teşvik ödemelerinin hızlanması A grubu seyahat acenteleri için çok faydalı olacaktır."

Çamoğlu, Rusya ile ilişkilerin yumuşadığını anlatarak, "Rusya ile aramızdaki yumuşama hemen neticesini gösterdi. Yılbaşı rezervasyonlarında Antalya'daki otellerin doluluk oranları yükselmeye başladı. Bütün bu kalıcı teşvikler sürekli hale gelir sektörü canlı tutarsa ümit ediyorum ki 2017'yi kazanacağız. Temennimiz bu tedbirlerin verimli şekilde Türkiye'ye dönmesidir." ifadelerini kullandı.

"İlerleyen süreçten umutluyuz"

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Eskişehir Temsilcisi Kaan Erdin de 2016 yılının özellikle son çeyreğinin turizmciler kötü geçtiğini söyledi.

Erdin, 2017 yılından umutlu olduklarını belirterek, "Bununla ilgili yeni turizm destinasyon noktalarının, yeni pazarların sisteme dahil edilmesiyle daha farklı turist portföylerinin ülkemize geleceği yönünde ümidimiz var. İç pazarda ciddi hareketlik söz konusu. İç pazardan gelecek yerli turist ile ilgili çalışmalar bize umut veriyor. 2017 ile ilgili özellikle sahil kesimindeki otelcilerin beklentileri biraz daha bu anlamda yoluna girmiş durumda. İlerleyen süreçten umutluyuz. Yeni pazarlar sektörümüze hareketlilik getirecek." dedi.

Başbakan Yıldırım tarafından açıklanan teşvik paketinin turizmi destekleyici nitelikte olduğunu vurgulayan Erdin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Özellikle mevcut pazarlarda çalışan havayolu şirketleri ve havayolu bilet satışı yapan acenteler için büyük bir fırsat. Tabii bunun satış pazarlaması sadece yolcunun getirilmesiyle bitmiyor. Bunun tamamlayıcı sektör kalemlerinin desteklenmesi gerekiyor. Havayolu tabii ki iyi bir adım. Bu bizim farklı pazarlardan gelecek turist sayımızı mutlaka artıracaktır. Çünkü acenteler makul fiyatlarla hizmet sunacak. Acentelere verilen destek dışında otelcilerin tamamlayıcı rolü gereği otelcilere de destek beklentimiz söz konusu."
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi