Belediyeler imarları revize etsin

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Belediyeler imarları revize etsin
A
a

İl Koordinasyon Kurulu'nda konuşan Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Hayrettin Baysal, DSİ'ye bağlı kanallara önlem alınmasıyla ilgili topu belediyelere attı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Baysal, "Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi imarlarını güncelleyip, imar vermiş oldukları konutlara ulaşım yollarını açarsa biz bu etraftaki kanalları tel örgü ve duvarla çevreleyeceğiz" dedi.

En son Yeşiltepe Mahallesi'nde DSİ'ye ait sulama kanalına düşen Mustafa Enes Doğan hayatını kaybetmişti. Yaşanan olaydan sonra gözler DSİ'ye çevrilmiş DSİ kanalla ilgili projelerin hazır olduğunu belirtmişti. Dün, Vali Azmi Çelik başkanlığında gerçekleşen 2017'nin ilk İl Koordinasyon toplantısında konuşan DSİ Bölge Müdürü Hayrettin Baysal, kanalların kapatılması ile ilgili topu belediyelere attı. Porsuk Barajı'ndan toplanan suların bir kısmının içme suyu olarak kullanıldığını kalan kısmının da DSİ'lerine ait sulama kanallarına devredildiğini anımsatan Baysal, "Sulama kanalları da Eskişehir'i sağ sahil, sol sahil olmak üzere ikiye bölüyor. Bunların 1950'lerde başlanıp 1960'larda tamamlanmış bir proje. O yıllarda Eskişehir bu kadar geniş olmadığı için biz kendimize göre kapatmışız. Ortada kanal iki tarafında da servis yolları. Zamanla bunlar çağa uygun bir imar çalışması olmadı" dedi.

Sorumluluk devlette

Gerekli tedbirlerin alınmadığından dolayı istenilmeyen boğulma olaylarının olduğunu belirten Baysal, "Bununla ilgili sulama kanallarına korkuluk yapılması istedik. Bunun parasını da geçen sene verdiler. Çünkü boğulma olaylarında biz sorumlu oluyorduk. Bunu da yapmak zorundayız. Yapmaya kalktığımız zaman da maalesef imar düzgün olmadığı için vatandaşların ulaşımını kesiyoruz hayat felç oluyor. Bundan dolayı parayı geri gönderdik. Şayet Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi Ve Odunpazarı Belediyesi imarlarına güncelleyip imar vermiş oldukları konutlara ulaşım yollarına açarsa biz bu etraftaki kanalları tel örgü ve duvarla çevreleyeceğiz. Ancak o şekilde boğulma olaylarının önüne geçilecek. O zaman da tekrar para isteyeceğiz. Biz mecburen belediyelerin imarı revize etmesini ve çağdaş hale getirilmesini beklemek zorundayız. Bizi üzen nokta şu, bir boğulma olayı olduğunda basın yoluyla bizi taciz ediyorlar. Esasında sorumluluk devlette, devamlılık var. Zamanında yapılmamış. Bundan öncekiler yapmamış. Basın yoluyla DSİ'yi taciz ediyorlar" diye konuştu.

DÖNÜŞ OLMADI

Baysal'dan sonra açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Sıla Bükülmez, belediye olarak DSİ'ye oradaki çalışmalar hakkında bilgi istediklerini ancak herhangi bir dönüş olmadığını kaydetti. Tepebaşı Belediyesi Zincirli Kuyu Şantiye Şefi Ahmet Hulusi Balbağ ise yapılmayan çalışmanın imar planları ile ne ilgisi olduğunu söylemesi üzerine Bölge Müdürü ile karşılıklı konuşmalar başladı. Toplantı başkanlığını yapan Vali Çelik ise, "O bunu yapması, şu şunu yapmadı tartışmasına dönmesin iş. Bu şekilde bir yere varamayız. Olduğumuz yerde sayarız. O nedenler DSİ bu işle ilgili Şube Müdür ile belediye yetkilileri bir araya gelerek yerinde inceleme yapılsın ki kurumlar birbirini anlayabilsin" dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi