Benden ne istiyorsun arkadaş!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Benden ne istiyorsun arkadaş!
A
a

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği ile parlamentonun yetkilerinin kısıtlanacağını söyledi, "Güç sayıda değildir" dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sabah Kılıçdaroğlu, öğle Kılıçdaroğlu, akşam Kılıçdaroğlu. Ya arkadaş Kılıçdaroğlu size ne yaptı! Ben olmasam miting bile yapamayacaklar" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon'da düzenlenen mitingde halka hitap etti.

"Buraya İstanbul'dan geldim. İstanbul'da yer gök evet levhaları ile dolu" diyen Kılıçdaroğlu "Şimdi bakın, bizimle mücadele etmek istiyorlar. Doğrudan benimle mücadele etmek istiyorlar. Sabah, öğle, ikindi, akşam Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu size ne yaptı merak ediyorum. Söylüyorum onlara Kılıçdaroğlu haram yemedi, kul hakkı yemedi, düzgün davrandı ve millete doğruları anlatıyor. Eğer siz benimle hesaplaşmak istiyorsanız karşımıza çıkar hesaplaşırsınız. Devletin parasını, arabalarını, uçaklarını, valilerini, kaymakamlarını kullanıyorlar. Bir de her türlü hakareti yapıyorlar. Bana yapılan hakaretlerin hiçbirisine cevap vermeyeceğim. 18 maddenin içinde Kılıçdaroğlu ile ilgili bir düzenleme var mı diye arkadaşlara baktırdım. Efendim yok dediler. Anayasa değişikliğinde vatandaş niye evet diyecek onları anlatsınlar. Devletin imkanı elinde. Benden ne istiyorsun. Çünkü onlar benim konuşmamdan rahatsızlar. Kılıçdaroğlu millete doğruları söylüyor. Sonuna kadar doğruları söyleyeceğim. Bir kişiyi kandırırsanız, ikna ederseniz 24 saat içinde bir devleti birileri ele geçirebilir. Öyle yetkiler veriyoruz ki o bir kişi bir tek kararname ile bütün müsteşarları, valileri, kaymakamları, başkan yardımcıları, müftüleri bir kararname ile değiştirebilir. Türkiye için nasıl bir felaketin altına imza atıldığın herkesin bilmesin lazım" şeklinde konuştu.

"VEKİL SAYISINI BİNE ÇIKAR O ZAMAN"

Anayasa değişikliğinin parlamentonun yetkilerini kısatlayacağını söyleyen CHP lideri, "Milletvekili sayısını 600'e çıkarıyorlar. Diyorlar ki, güçlü parlamento. Daha güçlü yap bine çıkar o zaman! Güç sayıda değildir, akıldadır. Bunu öğretmek lazım. Dolayısıyla parlamentoyu güçlü kılmak istiyorsanız yetkileri artıracaksınız. Parlamentonun feshine ne diyorsunuz? Bir kişiye yetki veriyoruz, arzu ettiği zaman hiçbir gerekçe göstermeden TBMM'yi feshedebilecek. Hep birlikte 'Hayır' diyeceğiz, çünkü bu Meclis Gazi Meclis" diye konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi