Bilekte gözümüz dünyanın zirvesinde

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bilekte gözümüz dünyanın zirvesinde
A
a

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt, bilek güreşinde 2017 yılında hedef büyüttüklerini belirterek, "Dünya Şampiyonası'nda madalya sayımızı artırarak, ilk 3'e girmeyi hedefliyoruz." dedi.

Sütiş Eskişehir
            Bilekte gözümüz dünyanın zirvesinde

Bir ödül töreni için Eskişehir'e gelen Kurt, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa, Gaziantep, Yalova, İstanbul, Bayburt ve Eskişehir'in bilek güreşinde şampiyonalara en çok sporcuyla katılan kentler olduğunu bildirdi.

Bilek güreşinde Eskişehir'in en fazla kadın ve erkek sporcuyla şampiyonlara katılan il olduğunu ifade eden Kurt, Eskişehir'de milli takım adına yarışıp, dünya ve Avrupa Şampiyonaları'nda derece alan başarılı sporcuları bünyesinde barındırdığını kaydetti.

 

"Olimpiyatlarda bedensel engelli bilek güreşinin yer alması planlanıyor"

Kurt, bilek güreşinde geçen yıl Avrupa Şampiyonası'nda 59, Dünya Şampiyonası'nda da 34 madalya aldıklarını anımsatarak, takım halinde Avrupa ikincisi, dünyada da dördüncü olduklarını vurguladı.
 

Niyazi Kurt, şöyle konuştu:

"Bilek güreşinde 2017 yılında hedef büyüttük. Dünya Şampiyonası'nda madalya sayımızı artırarak, ilk 3'e girmeyi hedefliyoruz. Bilek güreşinde gözümüz dünyanın zirvesinde. Sporcularımızı olağanüstü gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Bilek güreşi olimpik bir branş olmadığı için çok fazla tanınmıyor. Kişisel gayretler sonucunda spor tanıtılmaya çalışılıyor. Japonya'nın Tokyo kentinde 2020 yılında gerçekleştirilecek olimpiyatlarda bedensel engelli bilek güreşinin yer alması planlanıyor. Bu da sporumuzun ülke genelinde biraz daha tanınır ve bilinir olmasını sağlayacak. Böylece ülke genelinde daha çok sporcuya sahip olabiliriz."

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi