Binlerce kronikleşmiş sorun görüşülmelidir

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Binlerce kronikleşmiş sorun görüşülmelidir
A
a

Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, TBMM'de Anayasa değişikliği teklifinin değil ülkenin kronikleşmiş binlerce sorununun görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Sütiş Eskişehir

Öztekin, düzenlediği basın toplantısında, Anayasanın başlangıç bölümü ve 1, 2 ve 3'üncü, dolaylı olarak 4'üncü maddeye girmemiş olarak gözükse de TBMM'de görüşülen teklifin aslında kuruluş felsefesini ortadan kaldırıldığını savundu. Anayasa değişlik teklifinin 5'inci maddesinin görüşüldüğünü aktaran Öztekin, şöyle konuştu:



 

"Anayasa Mahkemesi yıllardır, 'Cumhuriyet sözcükten ibaret değildir. Niteliklerine dokunan her maddedeki değişikliği biz denetleriz' şeklinde çok açık bir içtihat geliştirmiştir. Anayasa değişikliği teklifi Anayasanın ilk 3 maddesine aykırıdır. Başlangıçta belirtilen temel ilkeler arasında en önemli ilke nedir? Kuvvetler ayrılığı başlangıç metni Anayasaya dahildir. Dolayısıyla laik, demokratik, sosyal ve hukuk devletinin niteliklerini tanımlamış zaten. Burada özellikle demokratik ve hukuk devletinin yok edildiğini düşünüyoruz."

Öztekin, Türkiye'nin kronikleşmiş binlerce sorunu olduğunu, esas bunların görüşülmesi gerektiğini savunarak, "TBMM'de Anayasa değişikliği teklifi değil ülkenin kronikleşmiş binlerce sorunu görüşülmelidir. Neyi görüşmesini isterdik, terörü nasıl çözeriz, her gün yüzde 1-2 oranında devalüasyon gerçekleşiyor. Bunlara nasıl çare bulunur, bunu konuşmak isterdik. Buna rağmen teklif referanduma gidecek şekilde yasalaşırsa ve referandumdan da geçerse ülkemiz bir daha geri dönülmez noktalara gelecektir." ifadelerini kullandı.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi