Birbirimize ayrı gayrı gözlerle bakamayız

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Birbirimize ayrı gayrı gözlerle bakamayız
A
a

Eskişehir Hacı Bektaş Veli Derneği tarafından "21 Mart Hz. Ali'nin Doğum Günü ve Sultan Nevruz Anma" programı düzenlendi.

Sütiş Eskişehir

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Vali Azmi Çelik, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Kamer Ali Durur ve davetliler katıldı. 

Çelik, etkinlikte yaptığı konuşmada, Hz. Ali'nin Doğum Günü ve Sultan Nevruz Anma Etkinliği'ne katılmak duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bugünün, bütün kin ve nefretlerin bir kenara atıldığı, milletimizi ayakta tutan, temelinde barış ve dostluk yatan mübarek bir gün olduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti: 

"Bugün hem baharın hem de yeni bir yılın ilk günüdür. Aynı zamanda 21 Mart, Hz. Ali Efendimizin doğum günü olarak da kabul edilmektedir. Alevi-Bektaşi geleneğinde 'Sultan Nevruz' olarak adlandırılan bu günü layığıyla kutlayabilmemiz bireysel ve toplumsal dayanışmamızla sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma isteğimizle doğrudan ilgilidir. Bolluk ve bereketi simgeleyen Sultan Nevruz'dan tat almamız için bütün tabiatla ve çevremizle tam bir uyum içinde olmamız sahip olduklarımızı da sevgi ve özenle korumamız gerekiyor. Bugün ayrılıkları ortadan kaldırma, gardaşlığı öne çıkarma günüdür. Biz, birbirimize ayrı gayrı gözlerle bakamayız. Biz, birbirimizle ideolojiler, semboller üzerinden konuşamayız. Değil mi ki hepimizin gönlünde Hz. Hasan var, Hz. Hüseyin var, Hz. Ali var, Ehl-i Beyt'in sevgisi var. O halde bir olmak, iri olmak, diri olmak mecburiyetindeyiz."

Dernek Başkanı Durur ise programa katılanlara teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra Seyit İbrahim Erenler, Hz. Ali'nin hayatını anlattı. Program, Hüseyin Albayrak ve Ali Rıza Albayrak'ın konseriyle sona erdi. 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi