Birsen: Eskişehir'de gün geçtikçe zorlaşıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Birsen: Eskişehir'de gün geçtikçe zorlaşıyor
A
a

Ana caddeler otopark oldu, trafik daha da arttı, esnafımız iş yapamaz oldu diyen ESOB Başkanı Ekrem Birsen, Eskişehir halkına layıkıyla hizmet vermek gün geçtikçe zorlaşmaktadır dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
İŞTE EKREM BİRSEN'İN O AÇIKLAMASI;
Son zamanlarda şehir merkezinde çok sayıda dükkanın boş olarak beklediğini görmekteyiz. Tabi ki bunun birçok sebebi var. Eskişehir de özellikle yeni gelişen bölgelerde, yapılan yeni inşaatlar ve onların altında oluşturulan iş yerleri bunun birinci nedenini oluşturmaktadır.
Şehir merkezindeki ana caddelerde yaşanan trafik sıkışıklığı, özellikle ana caddelerin otoparka dönüştürülmesinden sonra iyice artmış ve Esnaf ve Sanatkârlarımızın ana caddelerde iş yapamaz duruma gelmelerine neden olmuştur.
Yine dükkân sahiplerinin de çok yüksek fiyatlarda kira istemeleri ve yan yana olan dükkânların dahi kira bedellerinin %100 farklılık oluşturulması boş işyeri sayısındaki artışın önemli nedenlerinden bir diğeridir.
Dükkân sahipleri işinin iyi olduğunu gördükleri esnaftan hemen kirayı arttırmasını istediklerini, fahiş fiyatlarda kira talep ettiklerini görüyoruz.
Gerçekten üretmek, istihdam yaratmak ve Eskişehir halkına layıkıyla hizmet vermek gün geçtikçe zorlaşmaktadır. Buna rağmen Esnaf ve Sanatkârlarımız bunlara direnerek Eskişehir halkına üretmeye, devlete istihdam yaratmaya ve evine ekmek götürmeye gayret göstermektedir. Burada işyeri sahiplerine sesleniyorum, realist olmak lazım, gerçekten hak edebildiğimiz ve esnafımızın ödeyebileceği kiraların istenmesi doğru olacaktır.
Esnaf ve Sanatkârlarımızın daha rahat iş yerlerini açarak, daha rahat halka hizmet edebilecekleri, otopark sorunun olmayan yeni gelişen bölgelere kaydığını görmekteyiz.
Bu yeni gelişen bölgeler bir çok ihtiyacı karşılamakta ve yeni işyerleri için cazibe noktası oluşturmaktadır. 2016 verilerine baktığımızda, açılan ve kapanan iş yerleri sayılarında, açılanların daha çok olduğunu gözlemekteyiz. Kapanan iş yerlerinde ise çoğuna baktığımızda yaşlılık ön plana çıkmaktadır. Özellikle yaşlanan Esnaf Sanatkârlarımız emekli olarak artık işlerine son verdiğini gözlemleyebiliyoruz.
Bunların hepsini birlikte değerlendirdiğimizde hem yerel yönetimlerin hem hükümetimizin Esnaf ve Sanatkâr üzerinde alacakları bir takım önemli tedbirlerin olduğunu buradan söylemek istiyoruz.
Dolayısıyla Esnaf ve Sanatkârlarımızın desteklenmesine yönelik, hem belediyelerimiz hem yerel yönetimlerimizin hem hükümetimizin alacakları önemli kararlarla, işyerlerimizin boş kalmasının önüne geçilebileceği , yine ana caddelerimizdeki yanan ışıklarımızın sönmeden işlerimize devam edeceğimizin inancındayız.

​EKREM BİRSEN
ESESOB BAŞKANI
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi