Bölgenin en büyüğü Eskişehir'de olacak

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bölgenin en büyüğü Eskişehir'de olacak
A
a

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, 22 bin metrekare inşa edecekleri hastanenin, Eskişehir ve çevre illere ağız ve diş sağlığı hizmeti sunan bölgenin en büyük sağlık kurumu olacağını belirtti. 

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ile 22 Kasım Diş Hekimleri Günü dolayı ile bir masaj yayınladı. Mesajında, genel sağlığın ayrılmaz bir parçası ve yaşam kalitesinin önemli bir unsuru olan ağız ve diş sağlığının korunması önemli bir halk sağlığı konusu olduğunu belirten Gönen, “Ağız sağlığı ile genel sağlık durumu arasındaki yakın ilişkiyi ve hastalıkların büyük bölümünün oral yolla bulaştığını göz önünde bulundurduğumuzda, ağız ve diş sağlığının korunması olası birçok hastalığın başlamadan bitmesi demektir ve bu konu hayati önem taşımaktadır” diye belirtti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi olarak ülkenin en nitelikli uzman diş hekimlerini yetiştirmek ve her geçen gün artan hasta sayısına cevap verebilmek amacıyla Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde büyük ölçekli bir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi kurmakta olduklarını belirten (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, konuyla ilgili olarak şunları anlattı;

Bölgenin en büyük Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olacak
"Yaklaşık 20 bin metrekare alana inşa edilen hastanemiz, 220 diş tedavi ünitesi, 2 genel ameliyathanesi ve 11 yatak kapasitesiyle Eskişehir ve çevre illere ağız ve diş sağlığı hizmeti sunan bölgemizdeki en büyük sağlık kurumu olacak. Halen dünyada uygulanan en yeni tedavi yaklaşımları ve kullanılan en ileri teknolojik cihaz donanımı ile günlük yaklaşık 700 hastaya sağlık hizmeti sunan mevcut diş hastanemiz, faaliyete geçecek yeni hizmet binası ve büyük oranda artacak kapasitesi ile Eskişehir ve çevre illerde yaşayan vatandaşlarımıza en üst düzeyde ağız ve diş sağlığı hizmeti sunmaya devam edecek. Bu anlamlı günde ağız ve diş sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve bu bilincin yaygınlaştırılması için büyük bir gayretle çalışan, kurmakta olduğumuz diş hastanemiz için özverili faaliyetlere imza atan başta Diş Hekimliği Fakültemiz mensupları olmak üzere bütün diş hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ile 22 Kasım Diş Hekimleri Gününü kutlar, sağlıklı ve mutlu günler dilerim."
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi