BU 2 ÜLKE BARIŞMAZSA BARIŞ GELMEZ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç BU 2 ÜLKE BARIŞMAZSA BARIŞ GELMEZ
A
a

ABD Başkanı Barack Obama görev süresinin bitimine aylar kala kapsamlı bir dış politika değerlendirmesi yaptı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Obama'ya göre İran ve Suudi Arabistan arasında barış sağlanmadıkça Ortadoğu'ya barış gelmez.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama iki dönemdir izlediği dış politikayı ve dünyadaki gelişmeleri American "Atlantic" dergisine değerlendirdi.

Washington'ın kendi güvenliğini tehdit etmeyen her ayaklanmayı kontrol etmeye çalışmaması gerektiğini vurgulayan Obama, önümüzdeki dönemde Rusya'dan ziyade Çin'le ilişkilerin daha kritik olacağını söyledi.

Ülkesinin küresel gücünü "iyi adam" olmak için kullanabileceğini söyleyen ABD Başkanı Obama, Washington'ın kendi güvenliğini tehdit etmeyen her ayaklanmayı kontrol etmeye çalışmaması gerektiğini vurguladı.

Obama 2013'te Esad yönetimi kimyasal silah kullandığı dönemde Suriye'ye müdahale edilmemesini savundu. "Esad’a biraz zarar verebilirdik ama o da saldırıyı atlatıp, ABD'ye başarıyla karşı koyduğunu, ABD’nin bm kararı olmadan uluslararası hukuka aykırı hareket ettiğini öne sürerdi” dedi.

"Rusya’nın şu anda sanıldığı kadar güçlü durumda olmadığını kaydeden ABD Başkanı Obama gelecek yıllarda ülkesinin Çin ile ilişkilerinin çok daha kritik olacağını da vurguladı. 

ABD Başkanı Obama röportajda birçok liderle ilgili de görüşlerini açıkladı. Muammer Kaddafi'nin iktidarına son veren askeri müdahalenin başarıya ulaştığını söyleyen Obama ancak daha sonra Avrupa ülkelerinin tutumu nedeniyle Libya'nın bugünkü hale geldiğini belirtti. 

Obama, Libya politikası nedeniyle özellikle en yakın müttefiki İngiltere'nin Başbakanı David Cameron'u sert bir dille eleştirdi.

Röportajı haberleştiren Jeffrey Goldberg, Obama'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da ilk başlarda "ılımlı bir Müslüman ve doğu ile batı arasında bir köprü olabilecek lider" olarak gördüğünü ancak son dönemde otoriter olduğuna inandığını" belirtti.

ABD Başkanı Barack Obama İran ve Suudi Arabistan kendi aralarında barış sağlamadıkça Ortadoğu'da savaş ve kaosun son bulmayacağı yorumunda da bulundu.
Kaynak : Ntv
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi