Bu da gramofon ve taş plak müzesi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bu da gramofon ve taş plak müzesi
A
a

Kütahya’da, 17 gramofon ve 650 taş plaktan oluşan koleksiyonunu ofisinde sergileyen emekli astsubay Fikret Pak, ziyaretçilerine kaside ve Türk Sanat Müziği eserlerini dinleterek onları adeta zaman tünelinde yolculuğa çıkarıyor. 

Sütiş Eskişehir
Türkiye’de gramofonun son demlerini yaşadığı yılların çocukluğuna rastladığını belirten 79 yaşındaki Pak, söz konusu aletin 1940’lı yıllarda sadece zengin ailelerde bulunduğunu bildirdi. Pak, 1877 yılında Thomas Edison’un icat ettiği fonografın geliştirilmiş biçimi olan gramofona ilgisinin çocukluk yıllarında başladığını söyledi.

Paşam Sultan Mahallesi Ulu Camii Caddesi üzerindeki mini müzeye ziyaret edenlere, Safiye Ayla, Münir Nurettin Selçuk, Zeki Müren, Hamiyet Yüceses, İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay, Barış Manço gibi sanatçıların plaklarını dinlettiğini ifade eden Fikret Pak, sahip olduğu gramofonların bir çoğunun kutusunu kendisinin yaptığını bildirdi.

Fikret Pak, "Ben taş plak dinleyerek büyüdüm. Türkiye'nin dört bir yanından büyük paralar vererek aldığım gramofon ve taş plakları açmış olduğum 25 metrekarelik ofisimde sergiliyorum. Koleksiyonumda 17 adet gramofon ve 650'e yakın taş plak bulunuyor.Ofisime gelip plak dinleyenlerden hiç bir ücret almıyorum. Sağlığım el verdiği müddetçe bunu hizmeti sürdüreceğim" diye konuştu.

İlyas Aksu isimli vatandaş, "Ben zaman zaman Fikret'in müzesine gelip taş plak dinleyerek eski günleri yad ediyorum. Buraya gelince büyür bir huzur duyuyorum" şeklinde konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi