Bu hafta en çok neleri aradık?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bu hafta en çok neleri aradık?
A
a

22-29 Ağustos 2016'da Google'da neler arandı?

Sütiş Eskişehir
1. Cerablus: TSK, Suriye'deki Cerablus kentinin IŞİD'den temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlattı.
2. Cizre’de patlama: Şırnak Cizre'de polis kontrol noktasına, teröristlerce bomba yüklü kamyonla intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 11 polis şehit oldu, 3'ü sivil 4'ü ağır 78 kişi de yaralandı.
3. Samir Nasri: Manchester City'den Samir Nasri'yi renklerşne bağlamaya çalışıyor.
4. Kemal Kılıçdaroğlu: Kemal Kılıçdaroğlu'nun Artvin gezisi sırasında CHP konvoyuna yönelik saldırı girişiminde bulunuldu
5. Yavuz Sultan Selim Köprüsü: Yapımına 29 Mayıs 2013 yılında başlanan köprü otoyollarıyla birlikte  3 milyar dolara mal oldu.
6. Büşra Apaydın: 23 yaşında genç oyuncu verdiği bir röportajda "Özgürleşmek için kapandım" dedi.
7. Tarık Akan: Bir dönem Yeşilçam sinemasına damga vuran usta oyuncu Tarık Akan, kansere yakalandığının duyulmasının ardından sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.
8. Ek Tercih Kılavuzu: Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından açıkta kalan adaylar için üniversite ek yerleştirmeler 30 Ağustos'ta sona erecek.
9. Ergun Babahan: Ergun Babahan Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı girişimi hakkında sosyal medyada yaptığı paylaşımların ardından Google'da da sıklıkla arandı.
10. Yılan Bebek: Siirt'te, çok nadir görülen ve halk arasında "yılan bebek" olarak bilinen iktiyozis (kalıtsal cilt hastalığı) hastası erkek bebek dünyaya geldi.
11. Arif Erdem, Uğur Tütüneker: Fethullahçı Terör Örgütü soruşturmasında Galatasaraylı üç eski futbolcu Arif Erdem, Uğur Tütüneker ve İsmail Demiriz hakkında gözaltı kararı verildi.
12.  Ömer Halisdemir, 30 Kuş: 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimini püskürtmek amacıyla ilk kurşunu sıkan kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir'in anlatıldığı "30 Kuş" adlı kısa filmin galası Esenler'de yapıldı
13. Zekai Aksakallı: Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Aksakallı'nın hastaneye kaldırıldığı yönündeki haberlerin doğru olmadığı bildirildi. Ufak bir rahatsızlık geçiren komutanın, muayene olduktan sonra hastaneden ayrıldığı öğrenildi.
14. Joe Biden:  Ankara ABD Başkan Yardımcısı Joe  Biden’ı ağırladı.
15. İsrafil Köse: İstanbul'da geçirdiği trafik kazasının ardından kaldırıldığı Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan ünlü oyuncu İsrafil Köse, hayatını kaybetti
16. Aslı Erdoğan: Özgür Gündem gazetesine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan yazar Aslı Erdoğan "silahlı terör örgütü üyeliğinden" tutuklandı.
17.  Merve Şarapçıoğlu, Berk Oktay: Berk Oktay, 5 yıldır birlikte olduğu sevgilisi Merve Şarapçıoğlu ile dünyaevine girdi.
18.  Che Guevara: TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, Che Guevara hakkında yaptığı söylemlerin ardından Küba Devrimi'nin sembol isimlerinden olan Che Google aramalarında kendisine yer buldu.
19.  22 Ağustos gecesi, uykusuzluk: 22 Ağustos'ta sosyal medyada paylaşılan "uyuyamıyorum" mesajları konuyu Google'da da gündem konusu yaptı. Söz konusu gün farklı şehirlerdeki, hatta farklı ülkelerdeki pek çok insan uykusuzluk probleminden yakındı.
20.  Hakan Şükür: 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski milletvekili, Galatasaraylı futbolcu Hakan Şükür'ün adı, yazılı bulunduğu kaldırımdan kaldırıldı.
21.  Zuhal Topal: Ekranların en çok izlenen programı Zuhal Topal’la yayın hayatına başladığı ekranda, Star TV'de devam ediyor…
22.  İhraç edilen hakimler: Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Kurulunun, 2 bin 847 hakim ve savcının meslekten ihracına ilişkin kararının gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
23.  Semih Terzi: 15 Temmuz darbe girişi sırasında Astsubay Ömer Halisdemir tarafından vurulan darbeci general Semih Terzi’nin eşi, mal varlıklarını üçüncü bir kişiye devretmek isterken kendisini tanıyan noter katibi tarafından bıçakla kovalandı.
24.  Salih Müslim: PYD lideri Salih Müslim,  Cerablus operasyonu (Fırat Kalkanı) ile ilgili sosyal medyada kısa bir açıklama yaptı. Salih Müslim, Twitter hesabı üzerinden 3 dilde yaptığı açıklamada "Türkiye Suriye batağında çok şey kaybeder" ifadesine yer verdi.
25.  Barbara Palvin: Reklam çekimleri için 3 gündür Barselona'da olan dünyaca ünlü model Barbara Palvin, Serenay Sarıkaya ile kamera karşısına geçti.
26.  PYD: Türkiye'nin Cerablus operasyonundan sonra PYD de Google'da sıklıkla yapılan aramalardan biri oldu.
27.  Burcu Özberk: Kulislerde yapılan dedikodular dizinin başrol oyuncusu Burcu Özberk’in rol arkadaşı Ali Ersan Duru'ya gönlünü kaptırdığını söylüyor.
28.  Nouman Ali Khan: Pakistan asıllı ABD'li vaiz Nouman Ali Khan da Google'da sıklıkla aranan isimlerden biri.
29.  İnternet neden yavaş: İnternetteki yavaşlık iddiasının sosyal medyada sıklıkla dile getirilmesinin ardından bu soru Google'da da arandı.
30.  Turgut Uyar: Cemal Süreya, Ece Ayhan gibi isimlerin yer aldığı İkinci Yeni şiir akımının "üç atlısı"ndan biri olan şair Turgut Uyar, vefatının 31. yılında anıldı.
Kaynak : Ntv
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi