Bu hafta Google'da neleri aradık?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bu hafta Google'da neleri aradık?
A
a

29 Ağustos – 5 Eylül 2016'da Google'da neler arandı?

Sütiş Eskişehir
1.  30 Ağustos Zafer Bayramı: Zafer Bayramı Google aramalarında zirveye oturdu.

2.  KYK yurt sonuçları: Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) başvurularının sona ermesinin ardından öğrencilerin merakla bekledikleri yurt sonuçları açıklandı.

3.  Naşide Göktürk: Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde akciğer kanseri nedeniyle bir süredir Acıbadem Bodrum Hastanesi'nde tedavi gören şair, söz yazarı, besteci, yorumcu 51 yaşındaki Naşide Göktürk yaşamını yitirdi.

4.  Süleyman Soylu, Efkan Ala: Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifasıyla yerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'nun atandığını bildirdi. Kabinedeki değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.

5.  672 Sayılı KHK, ihraç listesi: Resmi Gazete'de yayımlanan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle devlet üniversitelerinde çalışan 2 bin 346 akademisyen ihraç edildi.

6.  Şebnem Bozoklu: Mimar eşi Emre İzer ile boşanma iddialarını yalanlayan oyuncu Şebnem Bozoklu, Bodrum’da sabah saatlerinde birlikte denize girdiği gençle dudak dudağa görüntülendi.  Bozoklu'nun avukatı, görüntüler üzerine, ünlü ismin eşinden ayrılmak için geçen hafta talimat verdiğini açıkladı.

7.  Vedat Türkali: Ünlü yazar Vedat Türkali, 97 yaşında hayatını kaybetti. Onlarca eseriyle Türk edebiyatına damga vuran yazar, Fatmagül'ün Suçu Ne eserinin de sahibiydi.

8.  TEOG 2. Nakil: TEOG yerleştirme sonuçları açıklanmasının ardından öğrencilerin merakla beklediği boş kontenjanlar listesi MEB'in sitesinde yayınlandı. İstemedikleri okula yerleşen adaylar için ise 3. nakil dönemi de sona erdi.

9.   Atatürk: 30 Ağustos Zafer'inin mimarlarından Atatürk de en çok arananlar arasına girdi.

10.  Kopi Luwak: Kopi luwak, miskkedisinin dışkısından elde edilen çekirdeklerle yapılan bir kahve türü.11.  Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Murat Aksoy

11.  Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Murat Aksoy: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Murat Aksoy ve Mutlu Çölgeçen tutuklandı.

12.  Mete Yarar: Güvenlik uzmanı Mete Yarar, İstanbul Suadiye'de silahlı saldırıya uğradı. Saldırıdan yara almadan kurtulan Yarar, Twitter'dan ''Şu anda iyiyim. Merak etmeyin'' diye açıklama yaptı. Saldırının, Yarar'ın oğlunun alacak-verecek meselesi yüzünden gerçekleştiği iddia edilirken; Yarar, kendisine tuzak kurulduğunu söyledi.

13.  3. Selim’in babası kimdir: 3. Selim’in babası 3. Ahmed en çok arananlar arasına girdi.

14.  Berk Hakman: Şu sıralar 'Hayatımın Aşkı' dizisinin Kaan'ı olarak rol alan Berk Hakman 'Kurtlar Vadisi Pusu'nun oyuncu kadrosuna dahil oldu.

15.  Kibariye: Kibariye yeni açıklamasıyla daha da şaşırttı. Geçtiğimiz günlerde 3 aylık hamile olduğunu söyleyen Kibariye 3 yıldır menopozda olduğunu belirterek hamilelik lafının ağzından kaçtığını itiraf etti.

16.  İslam Kerimov: Özbekistan'ı 27 yıldır demir yumrukla yöneten İslam Kerimov, 78 yaşında hayatını kaybetti. Beyin kanaması geçiren Kerimov, bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

17.  Dünya Barış Günü: 1 Eylül Dünya Barış Günü de, en çok arananlardan birisiydi

18.  Mehmet Müezzinoğlu: Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifasıyla yerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'nun atandığını bildirdi.

19.  Pelin Akil, Anıl Altan: Geçtiğimiz Mayıs ayında nişanlanan Pelin Akil ile Anıl Altan Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde hayatlarını birleştirdi.

20.  2016 DGS sonuçları: GS soru kitapçığı ve cevap anahtarı ÖSYM'nin resmi sitesinde yayınlandı. 21 Ağustos tarihinde yapılan DGS 2016'nın sonuçları için zaman daralıyor.

21.  Rihanna, Beyonce: New York’ta düzenlenen görkemli bir törenle 2016 MTV Video Müzik Ödülleri sahiplerine verildi. Gecenin yıldızları Beyonce ve Rihanna oldu.

22.  Mustafa İslamoğlu: Mustafa İslamoğlu resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir anket, sosyal medyada ciddi tepkilere neden oldu.

23.  Kenan Sofuoğlu: Dünya şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu villasının penceresinden havuza atlarken ayağını burkunca hastanelik oldu.

24.  Gene Wilder: ABD'li aktör Gene Wilder 83 yaşında hayatını kaybetti.

25.  Burcu Özberk: Burcu Özberk ve Hande Kaptan’ın kavgaları nedeniyle bittiği iddia edilen 'Şahane Damat' dizisinde sular durulmuyor

26.  Enis Berberoğlu: CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu hakkında MİT TIR'ları görüntülerini gazeteci Can Dündar'a verdiği gerekçesiyle "FETÖ'ye yardım etmek" ve "siyasi veya askeri casusluk" suçlarından iddianame hazırlandı. Berberoğlu'nun 18 yıla kadar hapsi isteniyor.

27.  Yarbay Mehmet Alkan: Şehit kardeşinin tabutu başında yaptığı konuşmayla gündeme gelen Yarbay Alkan da ordudan ihraç edilen isimler arasında.

28.  Hüseyin Çapkın: FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da aralarında bulunduğu 4 şüpheli ''Silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklandı. Hüseyin Çapkın Silivri Cezaevi'ne konuldu.

29.  Türk Bayrağı: 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Türk Bayrağı da Goofle aramalarına girdi.

30.  Tendürek Dağı, Van: Van'ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde yürütülen operasyonda, PKK'nın sözde Tendürek bölge sorumlusu "Mahir" kod adlı Hakan Yeni'nin, etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Kaynak : Ntv
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi