Bu hafta Google'da neleri aradık?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bu hafta Google'da neleri aradık?
A
a

19-26 Eylül 2016 tarihleri arasında Google'da neler arandı?

Sütiş Eskişehir
1. ÖSYM DGS 2016: DGS sonuçları açıklandı. Sınavın yapıldığı 21 Ağustos tarihinden itibaren DGS sonuçları adaylar tarafından merakla bekleniyordu. ÖSYM 2016 DGS sonuçlarını Cumartesi günü açıkladı.

2. E-okul: E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, okullar açıldıktan sonra veliler tarafından en çok kullanılan uygulama oldu.

3. Teşvik yerleştirme sonuçları 2016: Milli Eğitim Bakanlığı özel okul teşvik sonuçlarını geçtiğimiz hafta internet sitesinden açıkladı.

4. Açık öğretim kayıt: Açıköğretim Fakültesi (AÖF) güz dönemi kayıt yenileme işlemleri 26 Eylül Pazartesi günü başladı.

5. Angelina Jolie, Brad Pitt, Marion Cotillard: Hollywood’un en beğenilen çifti Angelina Jolie ve Brad Pitt boşanma kararı aldı. Angelina Jolie'nin eşinin peşine dedektif taktığı ve boşanma sebebinin Fransız oyuncu Marion Cotillard olduğu iddia ediliyor.

6. Metrobüs kazası: İstanbul Acıbadem'de metrobüs yoldan çıkıp E-5 Karayolu'na girdi. Bir yolcunun şoföre şemsiye ile saldırması sonucu meydana gelen kazada, metrobüs karşı yönden gelen araçlarla çarpıştı, otomobilleri altına aldı. Kazada 11 kişi yaralanırken, şoföre saldıran yolcu, olay yerinde gözaltına alındı.

7. MEB norm fazlası öğretmen atamaları: Milli Eğitim Bakanlığınca, norm fazlası öğretmenlerin ihtiyaç bulunan okullar için tercih başvuruları, 23 Eylül'e kadar alınacak. Atamalarda, yeni açılan eğitim kurumları ile özel okullardan bakanlığa devredilenlere öncelik verilecek.

8. Neşet Ertaş: Kimine göre 'Bozkırın Tezenesi' kimine göre ise 'Türkülerin Babası'... Türk halk müziği bestecisi, söz yazarı ve halk ozanı Neşet Ertaş, dört sene önce 25 Eylül'de 74 yaşında hayata veda etti.

9. MEBBİS: Milli Eğitim Bakanlığı EBA (Eğitim Bilişim Ağı) kurs hizmetlerine başvurular 27 Eylül'de sona erecek. EBA kursu ilk dersine 3 Ekim'de başlayacak.

10. Ahmet Emre Bilgili: İstanbul Esenler Atışalanı Ortaokulu'nda düzenlenen törende konuşma yapan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na benzerliğiyle şaşırttı.

11. Kaan Tangöze, Kıvılcım Ural: Seçkin Piriler'in açıklamalarından birkaç saat sonra ortaya çıkan Kıvılcım Ural, Kaan Tangöze ile evlenme kararı aldıklarını söyledi.

12. Banu Ilıcalı, Acun Ilıcalı: Acun Ilıcalı'nın ilk evliliği Seda Ilıcalı'dan olan büyük kızı Banu Ilıcalı, önceki akşam Swissotel'de Efe Ceyhun ile dünyaevine girdi.

13. Kariyer: Yaz döneminin sona ermesi ile kariyer aramaları da artış gösterdi.

14. Demet Akalın, Okan Kurt: Demet Akalın ve Okan Kurt çifti İlker Ayrık’la Var mısınız Yok musunuz'da yarıştı

15. İstiklal Marşı: Geçtiğimiz hafta okulların açılması ile istiklal Marşı en çok arananlarda yerini aldı.

16. Özel Harekat polis alımı: Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne özel harekat polisi yetiştirmek üzere alınacak 10 bin erkek öğrenci adayı için başvuru tarihi belli oldu.

17. Ahmet Altan, Mehmet Altan: FETÖ soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen Prof. Dr. Mehmet Altan tutuklandı, gazeteci yazar Ahmet Altan'ın ise serbest bırakılmasına karar verildi. Daha sonra verilen karar ile Ahmet Altan da tutuklandı.

18. Polis Akademisi: Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne özel harekat polisi yetiştirmek üzere alınacak 10 bin erkek öğrenci adayı için başvuru tarihi belli oldu. Bu haberin ardından Polis Akademisi de en çok arananlarda kendisine yer buldu.

19. YDS Sonuçları 2016: ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YDS sonbahar dönemi sonuçları açıklandı. Bir sorunun iptal edilmesine karar verildi.

20. Trafik Cezası sorgulama, İnternet Vergi Dairesi, Vergi Borcu Sorgulama: 4 milyon 250 bin kişi yaklaşık 6 milyar liralık trafik cezası borcundan yapılandırma ile kolayca kurtulabiliyor. Ekim sonuna kadar başvuranların borcu, yapılandırma ile düşecek, isteyen peşin isteyen taksitli ödeme yaparak temiz sayfa açacak.

21. Son depremler: Marmara Denizi'nde meydana gelen 3 büyüklüğündeki depremin ardından bu kelime de en çok arananlarda kendisine yer buldu.

22. Ozancan Demir: ‘Rising Star Türkiye’nin birincisi, Ozancan Demir oldu.

23. KYK yurt sonuçlarının açıklanmasının ardından yedekte kalan öğrencilerin yerleştirme işlemleri devam etti. Öğrecilerin şimdi en çok merak ettiği konu ise KYK yurt ve burs başvurularının ne zaman başlayacağı.

24. Seda Akgül: Seda Akgül geçtiğimiz bahar ayında 1,5 yıldır flört ettiği iş adamı Avram Habib ile evlenmişti. Daha sonra üzerinden henüz 4 ay geçmişken tek celsede boşandı.

25. Filiz Taçbaş: Oyuncu Filiz Taçbaş, gençlik yıllarında çektirdiği fotoğrafları internetten kaldırmak isterken imzaladığı senet yüzünden icralık oldu

26. Zeki Müren: Bodrum'daki evi müze haline getirilen sanat güneşi Zeki Müren, ölümünün 20'inci yıldönümünde düzenlenecek konser ile anıldı.

27. Alihan Kuriş: Süleymancılar’ın lideri Ahmet Arif Denizolgun'un beyin kanaması sonucu ölümünün ardından cemaatin yeni lideri Alihan Kuriş oldu.

28. Ebru Gündeş: Şarkıcı Ebru Gündeş, ABD'de tutuklu bulunan eşi Rıza Zarrab'dan boşanıyor. Olayla ilgili ilk açıklamasını yapan Gündeş, boşanma kararını doğruladı.

29. Bensu Soral: Çağatay Ulusoy’un ‘Kod Adı Köstebek’ adlı yeni dizisindeki partneri belli oldu. Dört aylık arayış sonunda Bensu Soral’la prensipte anlaşıldı.

30. İmkansız Olasılık: Televizyon ekranına gelen İmkansız Olasılık isimli film de çok arananlar arasında yer aldı.
Kaynak : Ntv
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi