Ahmet Ataç 15 02 2024

Bu hafta Google'da neleri aradık?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Bu hafta Google'da neleri aradık?
A
a

8-15 Ağustos 2016'da Google'da neler arandı?

Sütiş Eskişehir
1- ÖSYM tercih sonuçları: ÖSYM, 2016 LYS tercih sonuçlarını açıkladı.

2- TEOG sonuçları: TEOG yerleştirme sonuçları açıklanmasının ardından öğrencilerin merakla beklediği boş kontenjanlar listesi MEB'in sitesinde yayınlandı.

3- KPSS başvuru: KPSS önlisans ve ortaöğretim/lise düzeyinde başvurular bugün başladı.

4- Rio 2016 Olimpiyat Oyunları: Brezilya'da düzenlenen olimpiyat oyunları da en çok arananlar arasında.

5- KYK yurt başvuruları ne zaman: Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt, burs ve öğrenim kredisi başvuruları ne zaman başlayacağı da en çok arananlar arasında.

6- Enes Kanter: FETÖ'ye yakınlığı ile bilinen Enes Kanter'i ailesi evlatlıktan reddetti. Olayı doğrulayan Kanter, soyadını da Gülen olarak değiştirdiğini açıkladı.

7- Sıla: "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" ile ilgili sözleri nedeniyle gündeme geldi.

8- Latif Erdoğan: Son haftalarda FETÖ ile ilgili açıklamalarda bulunan Latif Erdoğan da en çok aranan isimlerin başında geliyor.

9- Albert Einstein: En meşhur solaklardan biri olan Einstein Dünya Solaklar günü nedeniyle arama listesinin üst sıralarında yer aldı.

10- Memur izinleri: Memura izin yasağı kalktı!Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, kamu personelinin izin yasağının kaldırıldığını söyledi. Kurtulmuş, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası demokrasi nöbetlerine toplam 25 milyon kişinin katıldığını açıkladı.

11- Adil Öksüz, Zekeriya Öz, Cübbeli Ahmet Hoca: CHP Parti Meclis Üyesi Ali Özgündüz, Zekeriya Öz ve Adil Öksüz’ün gözaltına alınıp tutuklandığı iddiasında bulundu.

12- Meteor yağmuru: Yılda bir gerçekleşen, halk arasında "yıldız kayması" olarak da bilinen Perseid meteor yağmuru ülkemizden de izlendi.

13- Recep Tayyip Erdoğan: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Google'da en çok aranan kişilerin arasında.

14- Japonya’nın telefon kodu: Japonya'yı aramak için kullanılan telefon kodu da kendisine üst sıralarda yer buldu.

15- Putin Erdoğan görüşmesi: Rusya ile ilişkilerde yeni bir sayfa açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, uçak krizinin ardından dün ilk kez yüz yüze görüştü. İki lider kapsamlı işbirliği konusunda anlaştı.

16- En uygun kredi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "faizi indirin" çağrısıyla, bankalar harekete geçti. Dört banka konut kredisi faizlerini yüzde 1'in altına çekti.

17- HSYK: Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, silahlı terör örgütü üyesi olma suçundan başlattığı yeni soruşturma listesini değerlendirdiklerini belirterek, 550'si adli, 98'si idari olmak üzere 648 hakim ve savcıyı daha geçici olarak görevden uzaklaştırdıklarını bildirdi.

18- Hakan Şükür: Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Sakarya'da gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen, eski milletvekili Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür, tutuklandı.

19- Selin Ciğerci: Son dönemlerde sosyal medyanın en çok takip edilen isimlerinden olan Selin Ciğerci, sosyal medyadan paylaştığı çocukluk fotorafı ile gündeme geldi.

20- Said Alpsoy: Bursaspor'un tarihinde ilk kez ulaştığı Süper Lig şampiyonluğu için televizyonda yapılan bir programda şampiyonluğun FETÖ ile anılmasına Bursaspor'un o dönem teknik direktörlüğünü yapan Ertuğrul Sağlam'dan tepki geldi.

21- Barış Arduç: Star TV'nin sevilen dizisi Kiralık Aşk'ta Elçin Sangu (Defne) ile birlikte başrolde oynayan Barış Arduç'un canlandırdğı 'Ömer İplikçi' adına ayakkabı satılmaya başlandı.

22- Naşide Göktürk: Şarkıcı Onur Akay, Göktürk'ün sağlık durumuna ait son bilgileri Twitter sayfasında takipçileri ile paylaştı. Naşide Göktürk'ün fotoğrafını da sayfasında yayınlayan Akay, altına 'Bizlere yüreği, kansere ise ciğeri rehin eden Naşide Göktürk, maalesef artık hiç yürüyemiyor' notunu düştü.

23- Selin Şekerci: 'Rengarenk' dizisinde başrolü paylaşan sevgililer Kaan Taşaner ve Selin Şekerci Çeşme'de tatil yaparken görüntülendi.

24- Elvin Levinler: İnadına Aşk dizisinin Nehir Aras'ı Elvin Levinler, bir süredir aşk yaşadığı sevgilisi Bülent Kocamanoğlu’yla ilişkisini nikâh masasına taşıdı. Çiftin geçtiğimiz hafta Torba’daki Casa Dell’Arte Otel’de düzenlenen nikahına aileleri ve yakın arkadaşları katıldı. Nikah sonrası kutlama yapan ikilinin çok konuşulan özel günlerine ait fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı.

25- Feyza Çıpa: Şarkıcı Kutsi, oyuncu sevgilisi Feyza Çıpa ile evlilik kararı aldı.

26- 14 Ağustos’ta ne olacak: 4 Ağustos'ta FETÖ'nün yeni bir saldırıya imza atacağı iddiası sosyal medyada geniş yer bulmasının arından Google aramalarına da girdi.

27- Suicidé Squad: Vizyona giren Suicidé Squad da en çok arananlar arasında.

28- Kemal Gülen: Kastamonu’da darbe girişimi soruşturmasında gözaltına alınan kişinin STV spikeri Kemal Gülen değil, Fetullah Gülen’in akrabası Kemalettin Gülen olduğunu öğrenildi.

29- Gizem Hatipoğlu: Dün gece Bodrum'daki evinde kalp krizi geçiren ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan baba Hatipoğlu hayata gözlerini yumdu. Acı haberi öğrenen Gizem Hatipoğlu ve eşi Hakan Hatipoğlu ilk uçakla Bodrum'a gitti.

30- Rojda Demirer: Rojda Demirer, 36’ncı yaşını önceki Bodrum-Gümüşlük’te kutladı
Kaynak : Ntv
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi