Büyükerşen Cam Festivali'nde

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Büyükerşen Cam Festivali'nde
A
a

Dünyaca en ünlü cam ustalarını Tarihi Kurşunlu Külliyesi’nde buluşturan 4. Uluslararası Cam Festivali'ne Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen katıldı. 

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediyesi tarafından Tarihi Kurşunlu Külliyesi’nde düzenlenen 4. Uluslararası Cam Festivali 4’üncü gününü geride bıraktı. Steven Ciezki’nin cam sanatının inceliklerini anlattığı konferans ile başlayan 4’üncü gün, Ciezki ve Colin Webster’in Sıcak Cam Üfleme Çalıştayları ile devam etti. Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’unda katıldığı çalıştaylara, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Festivalin 4’üncü günüde sanatçıların önemli bir misafiri vardı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen festivalin düzenlendiği Tarihi Kurşunlu Külliyesi’ne gelerek çalışmaları izledi.

Cam sanatlarının inceliklerini paylaştı
Festivalin 4’üncü günü İngiliz cam sanatçısı Steven Ciezki’nin Kurşunlu Külliyesi’nde düzenlediği konferans ile başladı. Ciezki’nin cam sanatının inceliklerini anlattığı konferans yaklaşık 20 dakika sürdü. Konferansın ardından Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesi’ne geçen Ciezki, burada 13.00’e kadar Sıcak Cam Üfleme Çalıştayı gerçekleştirdi. 3 saat boyunca cama şekil veren Ciezki, bu süre içinde cam sanatının inceliklerini kendisini izlemeye gelen vatandaşlarla paylaştı. İngiliz Cam Sanatçısı Steven Ciezki Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesi’ndeki yerini 14.00’den sonra Amerikalı Cam Sanatçısı Colin Webster’e devretti. 18.00’e kadar cama hayat veren Webster, cam sanatının inceliklerini de kendisini izlemeye gelen vatandaşlarla paylaştı.

"Bu çalışmayı yürütenleri yürekten kutluyorum"
Colin Webster’in çalıştay düzenlediği saatlerde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 4. Uluslararası Cam Festival’inin gerçekleştiği Tarihi Kurşunlu Külliyesi’ni ziyaret etti. Büyükerşen bir süre Amerikalı Cam Sanatçısı ve akademisyen Colin Webster’in çalışmalarını izledi. Webster ile bir süre sohbet eden Büyükerşen, Webster ve festivale katılan diğer sanatçılara çalışmalarında başarılar diledi. 4. Uluslararası Cam Festivali’ni “Fevkalade önemli bir aktivite” olarak değerlendiren Büyükerşen, Odunpazarı Belediyesi’nin bu projesini çok beğendiğini kaydetti. Büyükerşen konuşmasına şu sözlerle devam etti:
"Soğuk cam, sıcak cam bunların her ikisi de Eskişehir turizminin gelecekteki çok büyük kaynaklarından olacak. Şu üretilenlere baktığım zaman bu kadar güzel şeylerin kısa süre içerisinde yetişen sanatçılar tarafından üretildiğini ortada. Hepsi birbirinden güzel, hepsi birbirinden cezp edici eserler. Umarın Eskişehir; Avrupa, Çekoslovakya, İtalya’da Venedik gibi güzel sanatların cama yansımasıyla büyük ekonomik gelir elde edilen şehirlere paralel Türkiye’deki ilk ve tek şehir olacak. Bu bir festival değil, bana göre büyük bir ekonomik çalıştay. Ben Odunpazarı Belediye Başkanımız ve bu çalışmayı yürütenleri yürekten kutluyorum."
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi