Çanakkale beşik gibi sallanıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Çanakkale beşik gibi sallanıyor!
A
a

AFAD'tan son dakika açıklamaları peş peşe geliyor. AFAD açıklamasında "13:58'de Ayvacık açıklarında 5,3 büyüklüğünde, 14.03'te 4.1, 14:45'de ise 4,4 büyüklüğünde yeni bir deprem daha oldu" denildi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Sabah 06.51'de 5.5 büyüklüğündeki sarsıntıyla başlayan deprem fırtınası, gün boyunca sürdü. Bölgede 100'den fazla artçı sarsıntı kaydedildi. İlk deprem İzmir ve İstanbul'da da hissedildi.

Ayvacık'a bağlı bazı köylerde çok sayıda ev yıkıldı, dört kişi hafif yaralandı.

Kuzey Ege'de yer alan Çanakkale, deprem fırtınası yaşıyor. İlk deprem, Ege Denizi açıklarında sabah 06.51'de gerçekleşti. 5.5 büyüklüğündeki sarsıntının merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıkları. Çanakkale başta olmak üzere İzmir, Bursa ve İstanbul'da da hissedilen deprem, kısa süreli paniğe sebep oldu. 26 dakika sonra ise bu kez aynı bölge 4.2 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.

Artçı depremlerle sallanan Ayvacık, öğleden sonra 13.58'de bu kez 5.3 büyüklüğündeki sarsıntıyı yaşadı. Beş dakika sonra 4.1, yaklaşık bir saat sonra ise 4.4 büyüklüğündeki depremler gerçekleşti.

Ege Denizi açıklarındaki depremler, İstanbul ve İzmir'in yanında Edirne ve Tekirdağ'da da hissedildi.

Sabah 06.51'den bu yana bölgede meydana gelen artçı sarsıntıların sayısı 100'ü aştı. Artçıların en büyüğü 3.9.

EVLER YIKILDI

Doğan Haber Ajansı, depremde en çok hasarı Ayvacık'a bağlı Yukarıköy'ün gördüğünü aktarıyor. Kurtarma ekipleri, iş makineleriyle enkazları kaldırıyor. Yüksek yerden atlayan ya da üstüne birşey düşmesi sonucu hafif yaralanan dört kişi hastaneye kaldırıldı.

Sokaklara dökülen bazı köy sakinleri gözyaşını tutamadı. 170 haneli ve 800 nüfuslu Yukarıköy Köy Muhtarı Mehmet Yahya Yavaş, "50'ye yakın evde hasar var. Ölen kimsenin olmaması sevindirdi. Sadece dört yaralımız var" dedi.

Bayırköy'de de çok sayıda evin yıkıldığı bildiriliyor. İhlas Haber Ajansı'na konuşan Bayırköy Muhtarı Mehmet Yahya Çavuş, sabah büyük bir gürültü ile uyandıklarını belirterek, "Köyümüz 250 haneli. Köyde 40-50 civarında evde hasar var, bazı evlerde küçükbaş hayvanlar da telef oldu. Evlerden kimisinin ise sadece çatısı kaldı" dedi.

Çamköy, Babakale, Koyunevi, Gülpınar, Kızılkeçeli, Tuzla, Balabanlı, Bademli ve Ahmetçe köylerinde de çok sayıda ev hasarlı. Jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri bölgede çalışma yapıyor.

CAN HAVLİYLE DIŞARI KAÇTILAR

Duvarı 60 santim kalınlığında taş evde yaşayan köy sakinlerinden 55 yaşındaki Alaaddin Yılmaz, yaşadıklarını "Deprem anında ben ve eşim odamızda, kızım da kendi odasında yatıyordu. Bir anda odamızın duvarı yıkıldı. Can havliyle kendimizi dışarı attık. Canımızı kurtardık" sözleriyle anlattı.

Köylülerden 65 yaşındaki Mevlidiye Tekin ise yıkılan ağılından kuzusunu kurtarıp evinin bahçesinde yaktığı ateşin başında ısınmaya çalışırken görüldü. Kucağındaki kuzuyu gösteren Mevlidiye Tekin, "Annesi depremde öldü. Kuzusunu ancak kurtarabildim" dedi.

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA 

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, depremde ilk bilgilere göre can kaybı olmadığını söyledi. Vali Tavlı, "Ekipler gerekli araştırmaları yapıyorlar. Çok şükür can  kaybı gözükmüyor" dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi