Çaresiz aile evladı için yardım istiyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Çaresiz aile evladı için yardım istiyor
A
a

Doğuştan böbrek yetmezliği olan ve birçok hastalıkla da mücadele eden 5 yaşındaki Yusuf Arda'nın çaresiz ailesi yardım istedi.

Sütiş Eskişehir
Kronik böbrek ve kalp yetmezliği, karaciğer büyümesi, hipertansiyon, peritona dayalı karın içi enfeksiyon, sıvı birikme anemisi gibi hastalıklarla mücadele eden minik Yusuf 1 yaşından bu yana birçok hastaneye götürüldü. Bugüne kadar 5 ameliyat geçiren Yusuf, yaşamının büyük bölümü hastanelerde tedavi olarak sürdürüyor. Dar gelirli Gündüz ailesi bir yandan ameliyat olması için para ararken bir yandan diğer 3 çocuğuna bakmaya çalışıyor. Minik Yusuf'un babası 3 çocuğuna bakarken diğer yandan bulabildiği günü birlik işlerde çalışıyor. Hayırseverlerden Yusuf'un bir an önce kurtulması için yardım isteyen aile bir an önce böbrek bulunmasını aksi halde onu kaybetmekten korktuklarını açıkladı. Minik Yusuf'un annesi Özlem Gündüz, DHA muhabirine yaptığı açıklamada Malatyalı olduğunu, Eskişehir'de oturduklarını, tedavisi için Ankara'da Cebeci Tıp Üniversite Hastanesine geldiklerini anlattı.

Yıllardan bu yana çeşitli hastanelerde hastalıklarla mücadele eden Yusuf Arda'nın minik bedeninin artan ağrılarının şiddetine artık dayanamadığı belirtildi. Oğlunun gözü önünde erimesine daha fazla dayanamayan çaresiz anne Özlem Gündüz, 4 yıldan bu yana tüm güçleriyle oğlunun minik bedenindeki hastalıklarla savaştıklarını ve bir an önce nakil yapılması gerektiğini anlattı.

ANNE VE BABANIN DOKUSU UYMADI

Çaresiz anne, 30 yaşındaki Özlem Gündüz, oğlunun 5.5 yaşında olduğunu ve 4 yıldan bu yana hastanelerde tedavi gördüğünü söyledi. Gündüz, "Böreklerinden dolayı nakil olması gerekiyor, böbrek yetmezliği olduğundan dolayı anne ve babanın dokusu uymadığı için nakil yapılamıyor. Kalp yetmezliği olmadığı için de nakil yapılamıyor. Bu süreçte hemodiyaliz görmesi gerekiyor periton diyaliz görüyordu çocuğum ve hemodiyalize döndük yaklaşık 1 aydır hemodiyaliz görüyor ve biz uzun zamandır hastanede yatıyoruz" dedi.

"MADDİ OLARAK ÇÖKMÜŞ DURUMDAYIZ"

Ankara'da olduklarını, biri 8, diğerleri 2 yaşında ve diğeri 4 aylık, 4 çocukları olduğunu ve babalarının çocuklarına baktıklarını anlatan anne Gündüz, "Çocuklarımın babası onların başlarında durduğu için evimizde gelirimiz hiç olmuyor. Maddiyat olarak çökmüş durumdayız. Kiracıyız, evim sobalı ve ben belediyeden kömür kullanıyorum. Maddi manevi zorluklar yaşıyoruz" diye konuştu.

"ALLAH RIZASI İÇİN YUSUF ARDA GÜNDÜZ'E YARDIM EDİN"

Çocuğunun sürekli hastanelerde yattığını, kan verilmesi, iyi bakılması ve kesinlikle enfeksiyon kapmaması gerektiğine dikkat çeken çaresiz anne Günüz, "Bu durumda çok zorlanıyoruz. 30 yaşındayım 4 çocuk annesiyim, hamileyim. Allah nasip ederse bebeğim dünyaya geldiğinde ona nasıl bakabileceğimi bilmiyorum. Devamlı hastanelerde köşelerinde olduğumuz için evimize gidemiyoruz. İnşallah yetkililer sesimizi duyar ve bize yardım eli uzatır. Allah rızası için diyorum Yusuf Arda Gündüz'e yardım etmenizi istiyorum" dedi.

5 KEZ ANESTEZİ 

Minik Yusuf Arda Gündüz vücudundaki hastalıklar nedeniyle birçok ameliyat olduğu ve bu nedenle 5 kez anestezi ile uyutulduğu belirtildi. Gündüz'ün vücuduna son 1 aydır periton ve hemodiyaliz kateterlerin (suni damar) takıldığı belirtildi. Bu kateterlerin çalışmaması nedeniyle hemodiyaliz yapılamadığı yaşamının riske girdiği kaydedildi. Son olarak bir kateterinin çalışmadığı ve kateterinin takılıp çalıştırılması için ameliyat olacağı kaydedildi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi