CHP Bilecikliler’den Hayır’a destek istedi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç CHP Bilecikliler’den Hayır’a destek istedi
A
a

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve İl Başkanı Sinan Özkar sayıları 35 bine ulaşan Eskişehir’deki Bileciklilerin derneklerinin çatı örgütü Bilecikliler Platfornmu’nda (BİLDES) Anayasa referandumuna neden ‘Hayır’ dediklerini anlattı, Bileciklilerden destek istedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Ziyaretinde ‘Hayır’ demek için yüzlerce sebepleri olduğunu belirten Çakırözer, Evet’çilerin ‘Hayır çıkarsa ülkede iç savaş çıkar’ söylemleri karşısında Bileciklilere de hem sağduyu hem de korkmadan sandığa gidin çağrısında bulundu.
İl Başkanı Sinan Özkar ise, meselenin vatan meselesi, gençlerin geleceği meselesi olduğuna dikkat çekerek tüm Bileciklilerden destek istedi.
 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, İl Başkanı Sinan Özkar ile il ve ilçe yöneticileri Eskişehir’deki 35 bin Bilecikliyi temsil eden 10 Bilecik derneğinin bir araya gelerek oluşturduğu Eskişehir Bilecik Dernekleri Platformu’nda Anayasa referandumuna neden Hayır dediklerini anlattı, Bileciklilerden destek istedi..
Ziyaretleri sırasında Eskişehir’deki Bileciklilerin sıkıntılarını dinleyen CHP heyeti, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Heyet, Referanduma sunulan anayasa paketinin ülkede var olan sorunlara dikkat çekerek, “Paket teröre, işsizliğe, ekonomik krize çözüm üretmiyor. Tam tersine tüm yetkileri hesapsız, sorgusuz, denetimsiz tek elde toplayarak sorunları daha da derinleştiriyor” dedi.  
 
AKLIMIZLA ALAY ETMESİNLER
Ziyaretinde Bileciklilere hem sağduyu hem de referandumda korkmadan sandığa gidin çağrısı yapan CHP Milletvekili Çakırözer de, “ ‘Evet deyin terör bitsin, işsizlik bitsin’ diyorlar. Soruyorum sizlere 15 yıldır ülkeyi kim yönetiyor, biz mi yönetiyoruz? Bu ülkenin aklıyla alay etmektir. Bunlara verilecek en iyi yanıt ‘Hayır’dır. Hayır’ı savunmak için her birimizin onlarca, yüzlerce sebebimiz var” dedi.
 
MİLYONLARCA YURTTAŞA TERÖRİST DENEMEZ
Hükümet ve MHP’den ‘Hayır’ cephesine yönelik ithamlara da yanıt veren  Çakırözer “Hayır da çıksa Evet de çıksa başımızın üstünde yeri var. ‘Hayır çıkarsa iç savaş çıkar, Hayır’cılar teröristdir’ diyorlar. Çok üzücü. Ben terörist miyim, İl Başkanımız terörist mi? Saadet, DSP, Vatan, Demokrat Parti, DYP ve bu partilerin yöneticileri üyeleri terörist mi? Yüzlerce sivil toplum örgütü ve meslek odası terörist mi? Milyonlarca yurttaş terörist mi?  Böyle bir şey denirse nasıl kardeş olacağız, nasıl birlik sağlayacağız? Böyle çirkin, kirli propagandalara, böyle suçlamalara asla izin vermemeliyiz. Bilecik insanımız birlikteliğin, kardeşliğin değerini çok iyi bilir, sahip çıkar” dedi.
 
MESELE VATAN MESELESİ
Konuşmasında meselenin gençlere nasıl bir Türkiye bırakılacağı, onların nasıl bir Türkiye’deyaşayacağı meselesi olduğunu anlatan CHP İl Başkanı Sinan Özkar, “Önümüze getirilen bu pakette yasama, yürütme, yargı hepsi bir kişinin elinde olacak. ‘Evet’ derseniz tek kişiye ülkenin anahtarlarını vereceksiniz, tüm parlamentoyu o yapacak. Biz CHP olarak buna karşı çıkıyoruz, bunun için meselenin parti meselesi olmadığını, vatan meselesi olduğunu söylüyoruz. Ülkemizin, gençlerimizin geleceği için sizlerin de desteğini istiyoruz” dedi.
Ziyaret sonunda CHP heyeti, sıcak karşılama için Platform Başkanı Aras Samet Selçuk, 10 derneğin başkanları ve Eskişehir’de yaşayan Bileciklilere teşekkür etti.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi